Ducatin Andrea Dovizioso epäilee Hondan valintoja: ”He ovat paperilla paras tiimi, mutta onko se järkevin ratkaisu?”

Hondalla on ensi kaudeksi kasassa Dream Time, johon kuuluvat Marc Marquez ja Jorge Lorenzo. Kaksikko näyttää kovalta paperilla, mutta Dovizioso epäilee, onko se kuitenkaan paras mahdollinen kombinaatio.

Ducatilla Dovizioson ja Lorenzon välit eivät olleet kovin lämpimät kahden viime kauden aikana. Varsinkaan sen jälkeen, kun Dovizioso vaati isoja muutoksia alkukauden useiden keskeytysten jälkeen.

”Niiden jälkeen aloimme työskennellä ihan eri tavalla, koska minulla ei ollut hyvä tunne siitä, mitä olimme tehneet. Meillä oli teknisellä puolella aivan liikaa kysymysmerkkejä. Päätimme lähteä toiselle tielle ja se osoittautui hyväksi ratkaisuksi ja maksoi itsensä takaisin”, Dovizioso sanoo.

Dovizioso tietää, että Ducatin viime kauden paras vauhti on sellainen, joka riittää mestaruuden viemiseen. Radalla on kuitenkin myös muita.

”Pystymme jo viime kauden vauhdilla taistelemaan mestaruudesta. Sitä en tiedä riittäkö se Marcin ja Hondan vauhtiin, koska he ovat ennalta kaikkein vahvimpia. Mutta sen tiedän, että vastustajamme katsovat meitä nyt vahvan loppukauden vuoksi hiukan eri silmin.”

Ensi kaudella Dovizioson tallikaverina ajaa kokenut Danilo Petrucci, joka nostettiin Jorge Lorenzon tilalle satelliittitiimistä.

”Meillä on nyt paras yhdistelmä, meillä on tiimissä tosi hienoja persoonia, parempia kuin kilpailijoillamme. Mutta olemme edelleen tietyillä osa-alueilla jäljessä. On selvää, että hyvästä loppukaudesta huolimatta on pystyttävä parantamaan. Viime kaudella Jorgen kanssa puskimme toisiamme eteenpäin, mikä on positiivista pyörän kehittämisen kannalta. Sellainen tilanne luo kuitenkin väkisin jännitettä, mikä johtaa aika usein pisteiden menettämiseen. Hondalla on ensi kaudella paperilla paras tiimi, mutta on ihan eri asia, onko se vahvin tiimi”, Dovizioso näkee.
 

Uusin numero