Ducatille takaisku: Testikuljettaja leikkaukseen – Jerezin testit jäävät väliin

Ducatin testikuljettaja joutuu olkapääleikkaukseen, eikä ole ajokuntoinen Jerezin testeissä 28.-29.11. Pirro ajoi Valenciassa Andrea Dovizioson ja Danilo Petruccin rinnalla, mutta ajoi vain vähän kierroksia ja oli tuloslistalla vasta 19:s.

Hänen oli tarkoitus ajaa myös Jerezissä, mutta sen sijaan Pirro pääti korjauttaa leikkauksessa olkapään hajonneen jänteensä, jotta toipuisi nopeammin ajokuntoon ennen kauden alkua.

Pirron olkapää loukkaantui jo Mugellon harjoituksissa, missä hän kaatui rajusti. Hän ajoi kauden aikana neljä kilpailua Jorge Lorenzon tilalla, paras sijoitus oli neljäs Valencian päätöskilpailussa.

”Leikkausta ei vain voi enää pitkittää yhtään. Tämä on ollut varmaankin urani hankalin vuosi. Valencian kilpailun jälkeen kivut olivat kovat, testeissä olin hyvin väsynyt. Puhuin asiasta Ducatin teknisen johtajan Gigi Dall’Ignan kanssa ja päätimme yhdessä, että olkapää on parasta leikata jo 28. marraskuuta. Saan näin enemmän toipumisaikaa uuden kauden alla. Vaikka edessä on vaikeita aikoja, uskon palaavani ensi kaudella vahvempana kuin koskaan”, Pirro sanoi.

Pirrolla oli kiireinen vuosi. Ducatin testitöiden lisäksi hän oli mukana kehittämässä uutta Panigale V4:ää, jolla ajetaan ensi kaudella kilpaa World Superbikessa. Lisäksi hän ajoi Barni Ducatin tiimissä Italian Superbike-sarjan, minkä voitti jo kolmatta kertaa.
 

Uusin numero