Ducatilla kuohuu yhä – saako Jorge Lorenzo sanktioita?

Ensin Dovizioso antoi TV-lähetyksessä kryptisiä kommentteja Lorenzon tilasta ja hänen jatkuvasta kilpailuiden väliinjättämisistä. Lorenzo vastasi tulisilla twiiteillä väittäen Doviziosoa kateelliseksi ja kutsuen häntä ironisesti maailmanmestariksi, 125-kuutioisissa.

Lisäksi MotoGP-piireissä on ihmetelty voimakkaasti sitä, miksi Lorenzo on kerta toisensa jälkeen yrittänyt suoriutua kisaviikonlopuista, vaikka hänen ranteensa ei ole selvästikään kunnossa. Malesiassa hän ajoi harjoituksissa perjantaina vain 22 kierrosta ja oli kirkkaasti koko porukan hitain peräti 3,5-5 sekuntia kärjestä. Silti hän venytti vielä vetäytymispäätöstään lauantaiaamulle. Monien mielestä testikuljettaja Michele Pirrolle olisi pitänyt antaa mahdollisuus ajaa jo perjantaina, kun Lorenzon tilanne oli käytännössä toivoton.

On spekuloitu jopa sillä, että Ducati langettaisi Lorenzolle jonkinlaisia sanktioita päätöksensä vitkuttamisesta ja siitä, että hän on joutunut nyt jättämään väliin jo neljä kilpailuviikonloppua.

Faktaa on, että Ducatin ykköskuljettajaksi isolla rahalla hankittu Lorenzo on missannut jo neljäsosan koko kaudesta. Yhtä totta on sekin, että myös Ducati on myöntänyt Lorenzon Thaimaan loukkaantumisen johtuneen moottoriviasta, ei kuljettajasta itsestään.

Joka tapauksessa Ducatin olisi saatava rivinsä järjestykseen, nyt tiimin toiminta näyttää ainakin ulkopuolisille lähinnä kaoottiselta. Se ei tee hyvää Ducatin imagolle, joten tiimin johtoportaan olisi ehkä syytä käydä kuljettajiensa kanssa perusteelliset keskustelut.

Uusin numero