Ducati tyytymätön testiuudistukseen: ”Epäkunnioittavaa”

Lokakuussa ilmoitettiin, että kaudella 2018 kolme viidestä kisakuljettajien testipäivästä pitää järjestää radoilla, joilla GP-kilpailuja ei ajeta. Lisäksi testikuljettajille sallitaan ainoastaan kolme ennalta nimettyä testitapahtumaa.

Muutos tehtiin siksi, etteivät tiimit voisi käyttää testejään kisaradoilla pyörän säätämiseen ennen kilpailuviikonloppua.

“Noin periaatteessa olemme tämän säännön kannalla. Mutta mielestämme se tehtiin aivan liian myöhään. Meillä ja monilla muillakin oli jo suunnitelmat testaamisesta valmiina. Jouduimme järjestelemään suunnitelmamme täysin uusiksi. Se ei ole kunnioittavaa tiimejä kohtaan”, Ducatin urheilujohtaja Paolo Ciabatti ärhentelee.

”Emme hyväksy sitä, että päätös tehtiin vain kuukausi ennen kuin uusi testikausi alkoi.”

Niinpä Ducati joutui lähettämään Jerezin testeihin marraskuussa kisakuljettajansa Jorge Lorenzon ja Andrea Dovizioson, vaikka näin ei ollut alun perin suunniteltu.

”Mielestäni uudistus on hyvä, mutta sen aikataulu ei. Olimme jo tehneet suunnitelmat siitä, missä kukakin kuljettaja ajaa ja koska. Jorgen ja Andrean piti ajaa heti kauden jälkeen Valenciassa, Jerezissä piti ajattaa Danilo Petruccia ja Michele Pirroa. Nyt kaikki oli muutettava, koska emme voi enää pitää Jereziä testiratanamme. Oli pakko käyttää ne kaksi testipäivää jo marraskuussa, koska kisakuljettajamme ja Pirro eivät voi ajaa viittä päivää testejä siellä ensi vuonna”, sanoo Ducatin johtaja Gigi Dall’Igna.
 

Uusin numero