Ducati DesertX – Yksi Ducatin kuudesta ensi vuoden uutuudesta

937-kuutioinen Testastretta-moottori ja 21-tuumainen eturengas kertovat, että DesertX menee metsään, kunnolla. Kaikkiaan Ducati esittelee kuusi uutuutta ensi kaudelle.

Ducati esittelee ensi vuoden uutuutensa kahden viikon välein alkaen 30. syyskuuta ja päättyen 9. joulukuuta esiteltävään huippu-uutuus DesertX-malliin. Julkistuksia voi seurata ducati.com -sivuston sekä Ducatin Youtube-kanavan ja sosiaalisen median kanavien kautta. 

Jo nyt Ducati paljasti, että viimeisimpänä esiteltävä uutuus on DesertX, joka nähtiin konseptimallina Milanon kansainvälisessä moottoripyöränäyttelyssä marraskuussa 2019. Se on bolognalaisten uusi seikkailupyörä, joka muotoilunsa ja ominaisuuksiensa perusteella on puhdas off-road -pyörä. Runko on täysin uusi ja moottorina nestejäähdytteinen, 937-kuutioinen Testastretta-moottori, joka on tuttu mm. uudesta Monsterista. Se on siis selvä askel suorituskykyisempään suuntaan Scrambler-malliston Desert Sled -versiosta, jota vauhdittaa pienitehoisempi ilmajäähdytteinen moottori. Ducatin mukaan DesertX antaa kuljettajalle mahdollisuuden toteuttaa kaikkein seikkailuhenkisimmätkin matkailuhaaveet. 

Jotain Ducatin uusista malleista voi päätellä siitä, miten Ducati vapaasti suomennettuna määrittelee ne kertoessaan uusien mallien esittelypäivät:

30. syyskuuta, Episodi 1: ”jokapäiväinen ihme”

14. lokakuuta, Episodi 2: ”merkitse juuresi”

28. lokakuuta, Episodi 3: ”vuorten hallitsija”

11. marraskuuta, Episodi 4: ”uusi kaupunkitaistelija”

25. marraskuuta, Episodi 5: ”vauhdin evoluutio”

9. joulukuuta, Episodi 6: ”unelmoi villimmin, DesertX”

Lisää spekulaatioita ensi vuoden Ducati-uutuuksista:

Uusin numero