Ducati-pomon näkemys Dream Teamista: Stoner ja Lorenzo

Stonerin odotetaan palaavan Ducatille testikuljettajan roolissa jo ensi kaudella. MotoGP-luokan hallitsevan maailmanmestarin Lorenzon nykyinen sopimus Yamahan kanssa taasen umpeutuu ensi vuoden lopulla.

– Käymme neuvotteluja Stonerin kanssa, mutta emme voi tietenkään paljastaa salaisuuksia, toteaa Ciabatti.

– Stoner on suuri mestari ja mahtava kuljettaja, joka on ollut vuoden 2007 mestaruuden jälkeen kaikkien ducatistien sydämessä. Ottaisimme hänet tietenkin mielihyvin takaisin, Ciabatti jatkaa.

Ducatin ja Stonerin uskotaan edenneen neuvotteluissa jo pitkälle testipestin osalta, mutta aussin saaminen mukaan täyspainoiseen MM-sarjaan onkin jo kimurantimpi juttu.

Ciabatti pohjaa toiveikkuuteensa vuoden 2017 osalta siihen, että kuninkuusluokan kauden 2012 jälkeen hyvästelleen Stonerin nälkä kasvaisi syödessä, eli testien myötä.

Toki Stonerille on tarjolla jo ensi kaudellakin ainakin yksi villin kortin kisa kotiyleisönsä edessä Phillip Islandilla, mikäli mies päättää tarttua Ducatin täkyyn.

Lorenzo ei tuohon täkyyn muutamia vuosia sitten tarttunut Ducatin muhkeasta tarjouksesta huolimatta. Lorenzo päätti jatkaa pienemmällä palkalla Yamahalla, jolla hänen aikomuksenaan on ollut ajaa ura tiensä päähän.

Tilanne saattaa olla mestaruudesta huolimatta kuitenkin nyt toinen. Lorenzon välit tallikaveriinsa Valentino Rossiin ovat jäätävät ja ainakin pientä säröä on ollut havaittavissa myös Yamahan suuntaan.

– Olemme muiden tavoin kiinnostuneita Lorenzosta. Jorge on vuoden 2015 maailmanmestari ja yksi ehdottomasti nopeimmista. Kaikkien kärkikuljettajien sopimukset umpeutuvat ensi kauden jälkeen, joten katsotaan nyt, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, pyörittelee Ciabatti.

Ducatin tehdastiimin kuljettajina ensi kaudella jatkavat italialaiset Andrea Iannone ja Andrea Dovizioso.
 

Uusin numero