Ducati on iskenyt silmänsä Kallion kookkaaseen tiimikaveri Reddingiin

Guareschin puheista – ainakin rivien välistä – on vedettävissä se johtopäätös, että Marc VDS-tiimin brittikuljettaja Reddingin kolmas kausi saattaa jäädä hänen viimeisekseen Moto2-luokassa.

– Meidän on pidettävä silmämme auki pitemmälle tulevaisuuteen. MotoGP-luokka kaipaa sukupolvenvaihdosta ja Moto2:sta löytyy muutamia nuoria ja todella hyviä kuljettajia. Marquezin (Marc) lisäksi nostan esiin nimenomaan Reddingin. Pidän hänen tyylistään, vahvistaa Guareschi.

Tammikuun 4. päivä 19 vuotta täyttänyt Redding on MotoGP-sarjan historian nuorin voittaja.

Sumuisessa saarivaltakunnassa nimeään kantavan minimoto-akatemian perustaneella Reddingilla oli ikää tasan tarkkaan vain 15 vuotta ja 170 päivää, kun hän villitsi kotiyleisönsä kesäkuussa 2008 voitolla Doningtonin piikkiluokan kisassa.

Sen jälkeen ei nuorukaista tosin ole enää korkeimmalla korokkeella nähty.

Liian iso Moto2-luokkaan?

Redding sijoittui viime vuonna Moto2-luokan MM-pisteissä 15:nneksi, eli niukasti pykälän verran Kallion edelle. Redding jäi kaudella 2011 ilman podiumsijoitusta, mutta Kallio palasi komeasti parrasvaloihin sijoittumalla Valencian päätösosakilpailussa kakkoseksi.

– Reddingia tavallaan rankaistaan Moto2-luokassa hänen kokonsa vuoksi. Uskon, että hän olisi kuitenkin nopea MotoGP-luokan pyörällä, pyörittelee Guareschi.

Ratamoottoripyöräilijäksi vankkarakenteisella Reddingilla on mittaa 182 senttiä ja painoa 74 kiloa.

Kuninkuusluokan seitsenkertaisella mestarilla Valentino Rossilla on pituutta saman verran, mutta painoa seitsemän kiloa vähemmän.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että hallitsevan mestarin Casey Stonerin vastaavat mitat ovat 171/58, Jorge Lorenzon 172/65 ja taskuraketti Dani Pedrosan 160/51.
 

Uusin numero