Ducati haluaa jatkaa Rossin kanssa

Ducatin viesti, joskin vielä epävirallinen, on varsin selkeä torstaina Mugellon kotiradalla päättyvien testien pyörteissä: haluamme solmia jatkosopimuksen Rossin kanssa.

Hallitsevan mestarin, Hondan Casey Stonerin vahvistus lopettamispäätöksestään on pistänyt isot rattaat pyörimään aikailematta kuninkuusluokan kaikissa kolmessa tehdastiimissä.

Stonerin päätös nosti Jorge Lorenzon hintalappua Yamahalla, takasi käytännössä Dani Pedrosan jatkopestin Hondalla ja pisti myös Ducatin varpailleen sen osalta, että Rossilla saattaa siitenkin olla kysyntää muualta.

Rossi käynnisti uuden moottorin
testaamisen sateisessa Mugellossa

Ducatin ja Rossin mahdollisen jatkosopimuksen osalta ratkaisuhetket ovat jo käsillä.

Pallo on pitkälti Ducatilla. Se pyrkii tekemään teknisen päällikkönsä Filippo Preziosin johdolla kaikkensa vakuuttaakseen Rossin kilpailukykyisemmällä pyörällä, jonka odotetaan pistävän jatkossa kampoihin ainakin Yamahan ja Hondan satelliittitiimien kalustolle.

Rossille tarjoutui ensimmäiset maistiaiset uudesta, pehmeämmin voimaa tuottavasta moottorista tänään Mugellossa, jossa puolestaan hänen tallikaverinsa Nicky Hayden keskittyi elektroniikan testaamisen.

Ducatin harmiksi testipäivä vesittyi vain noin neljän tunnin mittaiseksi aamun sateen jäljiltä. Iltapäivällä radalle rullannut Rossi ehti ajaa silti 55 kierrosta ja Hayden kolme vähemmän. Sääennusteet lupaavat Mugelloon torstaiksi parempaa keliä.

Uusi moottori Silverstoneen?

Seuraava ja samalla kauden viides MM-osakilpailu ajetaan puolentoista viikon kuluttua Katalonian GP:n merkeissä Barcelonassa. Ducatin päivitetty moottori tuskin ehtii vielä sinne. Sen kanssa jatketaan töitä Barcelonassa kisaa seuraavana maanantaina ajettavissa testeissä.

Kuin tilauksesta Ducatille, kyseisellä viikolla on tarjolla edelleen vielä toinenkin, eli Motorland Aragon-radalle vietävä testi. Aragon paikkaa kisakauden testikalenterissa Portugalin Estorilin, joka peruuntui sateen vuoksi reilut kolme viikkoa sitten.

Ducati ei ole vielä vahvistanut asiaa, mutta kaikki merkit viittaavat siihen, että uuden moottorin tulikaste tapahtuu kesäkuun puolivälin tuntumassa Silverstonen radalla ajettavassa Britannian GP:ssä, jossa kauden ensimmäinen kolmannes umpeutuu.

Lähes kauttaaltaan uuden GP12-paketin odotetaan olevan kuosissaan heinäkuun loppupuolella Kalifornian kulmilla ja korkkiruuvimutkistaan kuuluisalla Laguna Secan radalla.

Video:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UYOOvwaLWxU
 

Uusin numero