Ducati esitteli 2020 MotoGP-pyöränsä: ”emme ole tyytyväisiä jos emme voita maailmanmestaruutta”

Ducatin tehdastiimin kuljettajina kaudella 2020 ajavat italialaiset Danilo Petrucci (vas) ja Andrea Dovizioso.

Ducati esitteli GP20:n eli kauden 2020 MotoGP-pyöränsä kotimaisemissaan Bolognassa.

Kauden 2020 Ducatin ja sen kilpailijoiden välinen todellinen suorituskyky paljastuu Qatarissa maaliskuun 8. päivänä, kun MotoGP-kausi polkaistaan käyntiin iltakilpailulla. Kaikkiaan kauden aikana ajetaan 20 MM-osakilpailua.

Voidaankin sanoa, että Ducatin julkistustilaisuudessa nähtiin vasta uusi väritys ja Ducatin toimitusjohtaja Claudio Domenicalin puhe sekä kilpailuosasto Ducati Corsen päällikön Luigi Dall´Ingan yhteenveto kaudesta 2019 sekä odotukset alkavan kauden suhteen. Paikalla olivat tietysti myös tehdastiimin tutut italialaiskuljettajat Andrea Dovizioso ja Danilo Petrucci.

Toimitusjohtaja Domenicali korosti kilpailutoiminnan olleen aina yksi Ducatin toiminnan peruspilareista. Kun teknologia ympärillä kehittyy nyt rajummin kuin ikinä ennen, tarkoittaa se Ducatillakin yhä kovempaa panostusta tuotekehitykseen ja tutkimukseen.

-Tuotantomalli Panigale V4 ei olisi ikinä nähnyt päivänvaloa ilman kilpailutoiminnassa hankkimaamme kokemusta. Sen väärinpäin pyörivä kampiakseli, luistonestot ja aerodynamiikka ovat peräisin suoraan kilparadoilta, totesi Domenicali.

Toimitusjohtaja muistutti myös, että Ducati ei ole ainoastaan italialainen ja italialaisille tärkeä merkki MotoGP-sarjassa, vaan ainoa eurooppalainen moottoripyörämerkki, joka pystyy taistelemaan voitoista MM-tasolla.

Ducati Corsen päällikkö Luigi Dall´lnga piti kautta 2019 menestyksekkäänä, voittihan Dovizioso kaksi kisaa ja nousi podiumille yhdeksän kertaa kauden aikana. Myös Petrucci paransi yhä otteitaan ja voitti Ducatille tärkeän kotikilpailun Mugellossa. Sen kisan Ducati on nyt voittanut kolme kertaa peräkkäiin.

Kaudelle 2020 Ducati Corse on kuitenkin asettanut vieläkin kovemmat tavoitteet.

-Emme voi olla tyytyväisiä, jos emme voita maailmanmestaruutta.

Uusin numero