Ducati laajentamassa Streetfighter- ja Multistrada-mallistojaan

Ducati Streetfighter V4

Ducatin ennakoidaan esittelevän Milanon kansainvälisessä moottoripyöränäyttelyssä marraskuussa uusia versioita niin Streetfighterista ja Multistradastakin.

Moottoripyörävalmistajien kalenterit ovat jo tukevasti vuodessa 2022. Uudet mallit esitellään syksyn aikana, yleensä marraskuussa Milanon näyttelyssä ja muutaman viikon sisällä sen molemmin puolin, ja siihen asti uutuuksia testataan ja viimeistellään ahkerasti. Tarkkasilmäiset salakuvaajat ovat nähneet Ducatin testaavan Streetfighter V2 -mallia, jonka tulemisen mallistoon Ducatin toimitusjohtaja Claudio Domenicali puolivirallisesti vahvisti jo pari vuotta sitten. Nyt näyttäisi aika olevan kypsä Panigale V2:sta tutulle 955-kuutioiselle ja 155-hevosvoimaiselle Streetfighterille, tosin nakuversiossa teholukema saattaa olla noin 150 hevosvoiman korvilla. Se olisi noin 20 000 euron hintaisena sopivasti erilainen vaihtoehto kuin 27 000 eurosta alkava Streetfighter V4. Ja mikä hienoa, niin pikku-Streetfighterin ennakoidaan olevan ulkonäöltään lähes identtinen V4-mallin kanssa. Lisäksi huhut kertovat Streetfighter V4- ja V4S-mallien saavan rinnalleen kolmannen variantin, V4SP:n.

Streetfighter V2:n kanssa yhteisissä testeissä on nähty myös toinen tuleva Ducati-uutuus. Multistrada V4, jonka ulkonäköä on viilattu selvästi urheilullisempaan suuntaan hiilikuituosilla, matalammalla tuulilasilla ja urheilullisemmilla äänenvaimentimilla. Tämä kaikki viittaa siihen, että Multistrada-mallisto laajenisi aiemman sukupolven tapaan Pikes Peak -erikoismallilla. Teknisesti se tulisi todennäköisesti olemaan identtinen Multistrada V4S:n kanssa. Päätös Pikes Peakin ottamisesta mallistoon on Ducatille varmasti vaikea, sillä kaksi vuotta sitten Streetfighter V4:n prototyypillä Pikes Peakissa kilpaillut Carlin Dunne menehtyi kisassa tapahtuneessa onnettomuudessa. Mikäli mallinimi Pikes Peak edelleen otetaan käyttöön, saattaa perusteluna olla se, että kyseisessä kisassa on tehty päätös, että moottoripyörät eivät enää saa turvallisuussyistä siellä kilpailla.

Aiempi uutinen tulevasta Streetfighter V2:sta:

Aiempi uutinen Carlin Dunnen Pikes Peak -osallistumisesta:

Ja vähän ajan takaa uutinen Panigale V2:n erikoismallista:

Uusin numero