“Dream Team” Kallio-Redding-Vinales jää toteutumatta Moto2:ssa

– Alkuperäinen idea oli, että olisimme lähteneet ensi kaudella Moto2-luokkaan kolmen kuljettajan, eli Mikan, Scottin ja Maverickin voimin, kertoo Marc VDS:n tiimipäällikkö Michael Bartholemy.

Vinales olikin jo tarttumassa täkyyn, mutta vain sillä ehdolla, että hän ajaa kauden 2013 vielä Moto3-luokassa ennen siirtymistään Moto2:hteen. Marc VDS:llä oli jo kuitenkin kuljettaja, eli belgialainen Livio Loi sovittuna Moto3-luokkaan Kalex KTM-pyörän puikoissa, jolloin Vinales päätyi taustajoukkoineen toiseen ratkaisuun lyhyemmän sopimuksen merkeissä.

Vinales siirtyy Pablo Nieton johtamaan Laglisse-tiimiin, joka saa käyttöönsä KTM:n tehdaskaluston. Vinalesilla on voimassaoleva sopimus Blusens-tiimin kanssa ja sen lunastaminen maksaa Laglisselle varikkohuhujen mukaan miltei 500 000 euroa.

– Vinales kertoi, että hän haluaa ajaa ensi kauden Moto3-luokassa tavoitteenaan maailmanmestaruus ennen siirtymistä Moto2:hteen. Ymmärrän toki täysin sen, että hän haluaa voittaa mestaruuden Moto3:ssa. Tarjosimmekin hänelle myös sellaista sopimusta, joka kattaa meillä yhden kauden Moto3- ja kaksi seuraavaa kautta Moto2-luokassa. Maverick totesikin minulle, että Marc VDS olisi hänelle pitemmällä tähtäimellä paras ratkaisu, sillä tiimimme lukeutuu Moto2-luokan parhaimmistoon., Bartholemy avaa neuvottelujen sävyä.

Vinales oli kuitenkin ilmoittanut neuvottelujen loppusuoralla, että hänelle käykin tässä vaiheessa vain kahden vuoden mittainen sopimus, eli kausi 2013 Moto3:ssa ja 2014 Moto2:ssa.

– Se vaikutti merkittävästi pitkän tähtäimen kokonaissuunnitelmaamme, johon olimme jo ehtineet panostaa paljon yksityiskohtia myöten, myöntää Bartholemy.

Kuviolle lyötiin lopullinen piste viime sunnuntaina, jolloin Vinales vahvisti Bartholemylle sähköpostin välityksellä valinneensa toisen tiimin, eli Laglissen.

– On tietenkin harmi, että emme päässeet sopimukseen Maverickin kanssa. Hän on ehdottomasti sarjan yksi suurimmista tulevaisuuden tähdistä. Eipä silti, olen varsin tyytyväinen siihen kuljettajakolmikkoon, joka meillä oli sovittuna jo ennen neuvottelujen alkamista Maverickin kanssa, Bartholemy viittaa Kallion, Reddingin ja Loin puoleen.

Kuva: Marc VDS Racing
 

Uusin numero