Dramaattinen MotoGP-kilpailu – Maverick Vinales päätti Yamahan kirouksen

Hondan paalupaikalta lähtenyt Marc Marquez sai heikon lähdön ja jäi jopa seitsemänneksi. Kärkeen painoi Pramac Ducatin Danilo Petrucci, mutta hän ajoi ulos lähes saman tien. Marquez nousi kuitenkin jo avauskierroksella takaisin kärkeen ohi toisen Pramac-kuljettajan Jack Millerin.

Vasta yhdeksännestä ruudusta lähtenyt Ducatin Andrea Dovizioso nousi jo kakkoseksi. Suzukin Andrea Iannone ajoi kolmosena ja kotiyleisönsä edessä ajava Jack Miller neljäntenä. Hänen perässään oli Valentino Rossi.

KTM:n Pol Espargaro ajoi sijalla kahdeksan. Kärkiporukassa oli peräti 13 kuljettajaa. Dovizioso nousi pian ohi Marquezin ja saman teki myös Miller. Kuudennella kierroksella nähtiin erittäin dramaattinen tilanne, kun Yamaha Tech 3:n Johann Zarco kaatui pitkän suoran päässä, missä vauhtia oli yli 330 km/h. Tilanne näytti todella hurjalta, mutta kuin ihmeen kautta Zarco käveli itse varikolle.

Ennen kaatumistaan Zarco osui Marquezin perään, ja tämän pyörä vaurioitui. Hän joutui keskeyttämään.

Alussa jopa sijalla 10 ajellut Vinales nousi kärkeen kahdeksannella kierroksella, tallikaveri Rossi nousi myös ohi Dovizioson ja Yamahalla oli pitkästä aikaa MotoGP-kilpailussa kaksoisjohto. Dovizioson ohi painoivat myös Iannone ja Ducatin tehdastiimissä Jorge Lorenzoa tuuraava Alvaro Bautista.

Vinales kasvatti johtoaan kärjessä nopeasti. Hänen takanaan oli kahdeksan miehen tiivis nippu. Pian Iannone ohitti Rossin, ero Vinalesiin oli kuitenkin liki kaksi sekuntia. Kun Iannone ajoi leveäksi, nousi Bautista Yamaha-kuljettajien perään jo kolmanneksi.

Pian sekä Bautista että Dovizioso ohittivat Rossin. Tilanteet kuitenkin vaihtelivat koko ajan Vinalesin takana. Viisikossa ajoivat Dovizioso, Bautista, Rossi, Iannone ja Suzukin Alex Rins. Vinales kasvatti eronsa kärjessä jo yli neljään sekuntiin.

Kolme kierrosta ennen loppua Iannone nousi kakkoseksi ohi Ducati-kuljettajien. Yamaha ei ollut voittanut 25 kilpailuun, mutta nyt Vinales piti pintansa loppuun asti. Iannone oli toinen ja Dovizioso kolmas. Bautista oli komeasti neljäs, Rins viides ja Rossi kuudes.

KTM-kuskeista Bradley Smith oli kymmenes, Pol Espargaro keskeytti.

Vinales oli voittonsa jälkeen erittäin tunteikas.

”Tämä on täysin uskomaton tunne, en oikein edes voi ymmärtää, että voitin näin vaikean vuoden jälkeen. Iso kiitos tiimille, he tekivät koko viikonlopun upeaa työtä. Silmäni ovat täynnä kyyneleitä, tämä oli täydellinen onnistuminen ja pyörä toimi täydellisesti”, Vinales sanoi.
 

Uusin numero