Dovizioso on valmis pelaamaan upporikasta ja rutiköyhää Ducatilla

Kaltoin kohdelluksi itsensä tuntenut Dovizioso, 26, otti siinä vaiheessa sen, mitä saatavilla oli: paikan Ducatin tehdastallissa yhdysvaltalaisen Nicky Haydenin rinnalla.

– Niin, minulla ei ollut tosiaankaan enää mitään menetettävää siirtyessäni Ducatille, alleviivaa Dovizioso.

Dovizioso ajoi viime kaudella Yamahan satelliittitiimiin pyörällä MM-pisteissä neljänneksi.  Sanavalmis ja särmikäskin Forlin mies teki silloin jo testikaudesta lähtien selväksi sen, että hänelle kelpaa jatkossa vain paikka Yamahan tehdastallissa.

– He päättivät kuitenkin valita Valentinon (Rossi), pudottelee Dovizioso yhä pettyneenä.

Näyttöhaluja uhkuva Dovizioso aikoo karistaa viimeistään ensi kaudella ”tarpeettoman” kuljettajan karun maineen harteiltaan. Tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo, kun se on toteuttava Ducatilla. Pyörällä, jolla tähän mennessä oikeastaan vain Casey Stoner on yltänyt todellisiin mainetekoihin.

– Haluan menestyä Ducatilla. Minulla ei ole vielä tässä vaiheessa paljon sanottavaa pyörästä, mutta en suinkaan lähde tuomitsemaankaan sitä. Minun on nyt vain kaikin keinoin pyrittävä sopeuttamaan ajotyylini Ducatiin istuvaksi, tuumii Dovizioso toiveikkaasti.

Dovizioso voitti 125-kuutioisten luokan maailmanmestaruuden vuonna 2004. Hänellä on hirveä hinku toteuttaa sama MotoGP-luokassa. Dovi myöntää, että hän pelaa tältä osin eräänlaista upporikasta ja rutiköyhää päädyttyään suureen tuntemattomaan, eli Ducatille.

Hän korostaa kaikissa käänteissä tehdaspyörän merkitystä siitäkin huolimatta, että Ducatin menestys on jäänyt varsin vaöjuksi sitten Stonerin aikojen.

– En voi toteuttaa tavoitettani satelliittitiimin pyörällä. Sillä pyörillä on yksinkertaista mahdotonta voittaa mestaruutta. Ajoin viime kaudella korkealla tasolla, mutta en silti kyennyt haastamaan Lorenzoa (Jorge), Pedrosaa (Dani) ja Stoneria edes kamppailussa yksittäisistä voitoista, tuhahtaa Dovizioso.

Dovizioso ei jäänyt silti kokonaan ilman voittoja vuonna 2012, vaikka GP-saldo näyttikin nollaa. Pientä lohtua toi supermotopyörillä ajettu Marco Simoncellin muistokilpailu, jonka Dovizioso voitti Mauno Hermunen parinaan.

Kuvat: Ducati Corse Press
 

Uusin numero