Dovizioso dominoi – Rossi vaikeuksissa

Dovizioso vei Ducatin kotiradalla nimiinsä perjantain molemmat vapaat harjoitukset.

Tiukimmat kierrosajat tykitettiin loistavissa olosuhteissa iltapäivän harjoitusjaksolla, jolloin Dovizioso pysäytti kellot aikaan 1.47,479. Yhdeksänneksi jätetty Rossi hyytyi Doviziosolle 0,752 sekuntia.

Rossi haki vastahyökkäystä viimeisellä vedollaan, mutta se kuivui kokoon heti kättelyssä, eli radan avausmutkassa, jonka ”Tohtori” ajoi turhautuneena leveäksi.

Dovizioson takana toiseksi parhaasta vauhdista vastasi Hondan Marc Marquez 0,164 sekuntia pohjista.

Rossin tallikaveri ja kaksi edellistä kisaa nimiinsä vienyt Jorge Lorenzo oli kolmas 0,373 sekuntia Dovizioson takana.

Neljänneksi tuikannut Dovizioson tallikaveri ja olkapäätään yhä poteva Andrea Iannone lukeutui niihin harvoihin kuljettajiin, jotka eivät kyenneet kohentamaan kierrosaikaansa jälkimmäisessä treenissä. Doviziososta päivän yhdistetyllä tuloslistalla 0,461 sekuntia jäänyt Iannone oli neljäs.

Iannonen ja Rossin väliin kiilasivat Yamahan satelliittitiimin Bradley Smith, LCR Hondan Cal Crutchlow, Suzukin Aleix Espargaro ja Marc VDS-tiimin Hondaa käskyttävä Scott Redding.

– Ongelmat ilmenivät lähinnä jarrutuksissa, emmekä löytäneet siihen ratkaisua varsinkaan radan viimeiselle sektorille. Tämä oli kuitenkin hyvää kokeilua myös renkaiden osalta, joista kovempi ei tarjonnut riittävää pitoa taakse. Näyttäisi siltä, että Jorgella on nyt paras kisavauhti päällä, mutta myös Dovi ja Marquez ovat erittäin nopeita. Pidetään kuitenkin mielessä, että tämä oli sittenkin vasta perjantai, Rossi muistutti.

Dovizioso säesti Rossia korostamalla Lorenzon vaarallisuutta.

– Hyvä alku, mutta meillä on vielä paljon töitä tehtävänä mahdollisen voiton saavuttamiseksi. Tällä hetkellä Lorenzolla on paras kisavauhti päällä. Hänellä tuntuu olevan helppoa ajaa jatkuvasti tasaisen kovia kierroaikoja.

Niklas Ajo 15:s

KTM:llä kilpaileva Niklas Ajo ajoi puolestaan Moto3-luokan yhdistetyllä tuloslistalla sijalle 15.

Ajo viimeisteli aamun harjoituksessa lukemat 1.59,055, joilla hän oli siinä vaiheessa kahdeksas.

Iltapäivän jaksoa varjosti kaatuminen ja Ajo päätyi aikaan 1.59,112.

Pohjat ja samalla uuden rataennätyksen 1.57,616 runttasi Honda-kuljettaja Niccola Antonelli, josta Ajo jäi 1,439 sekuntia.

Uusin numero