Dornan johtaja puolustaa omituista lähtöratkaisua: ”Teimme sen tuvallisuuden takia”

Tilanne oli omituinen, sillä vain paalupaikalta lähteneellä Jack Millerillä oli alla slicksit, muilla sadekelin renkaat. Kun kilpailun alkua viivästyttiin vasta hetki ennen lähtövalojen vaihtumista, menivät muutkin vaihtamaan kuivan kelin renkaat. Tämä johti lopulta poikkeukselliseen ratkaisuun, jossa Miller sai hyvitykseksi lähteä neljä lähtöriviä kaikkien muiden edellä kilpailuun.

”Tutkimme tapausta parhaillaan. Vain Millerillä oli slicksit allaan lähtöruudukossa. Sääntöjen mukaan tällaisessa tilanteessa voi mennä vaihtamaan renkaat, kuten kaikki muut tekivätkin, mutta silloin pitäisi startata kilpaluun varikolta. Se olisi kuitenkin ollut iso turvallisuusriski, joten päätimme, että lähdetään ruudukoista normaalisti, mutta Miller saa neljä riviä etumatkaa. Suurin osa tiimeistä tuki tätä päätöstä ja teimme sen turvallisuuden takia, mielestäni päätös oli täysin oikea”, Ezpeleta sanoo.

Ezpeleta ei halunnut ottaa kantaa tilanteeseen, jossa Marc Marquez kiilasi Valentino Rossin radalta ja sai 30 sekunnin aikasakon.

”Emme ole nimittäneet tuomareita kahteen vuoteen, siitä vastaavat FIM ja IRTA. He tekivät päätöksen, jota en halua arvioida. Keskustelemma asiasta seuraavan kilpailun turvakokouksessa kuljettajien kanssa Austinissa, varmasti ainakin opimme siitä jotakin.”

Uusin numero