Doohan herkuttelee ajatuksella Stonerin paluusta GP-huipulle

Kuninkuusluokassa maailmanmestariksi vuosina 2007 ja 2011 ajanut Stoner testasi jo viime syksynä useaan otteeseen Hondan tehdas- ja tuotantopyörää Japanin maaperällä.

Jatkosta on sovittu HRC:n kanssa testien muodossa, joskin Stoner on itse kiistänyt kerta toisensa jälkeen ne itsepintaiset huhut, jotka tuovat häntä vuonna 2015 takaisin MotoGP-sarjaan.

Doohan lukeutuu kuitenkin siihen laajaan joukkoon, joka odottaa vesi kielellä näkevänsä Stonerin jälleen tositoimissa ja nykyisen mestarin Marc Marquezin, Jorge Lorenzon sekä Dani Pedrosan haastajana.

– Yhden, eikä kahdenkaan vuoden poissaolo olisi hänelle este palata huipulle, jos hän jatkaa testaamista sillä välin. Paljon tietenkin riippuu siitä, miten hän nauttii elämästään kotisohvalla, Doohan puntaroi Stonerin tilannetta MCN:lle antamassaan lausunnossa.

Löytyykö Stonerilta enää motivaatiota
100-prosenttiseen sitoutumiseen”

Doohanilla ei näytä olevan epäilystäkään siitä, etteikö Stoner olisi niin vain halutessaan valmis hämmentämään kärkipakkaa.

Lisäksi HRC:n kakkosmies Shuhei Nakamoto on jo aiemmin todennut Hondan tehdastiimin päällikön Livio Suppon säestämänä, että heillä ovat ovet aina avoinna omien polkujensa kulkijana tunnetulle Stonerille.

– Paluu on aina vaikea, mutta hän (Stoner) on testannut ja hän on edelleen nopea, Doohan linjaa.

– Ero on siinä, että aktiivikuljettajat ovat sitoutuneet 100-prosenttisesti lajiin, kun taas Casey on ottanut etäisyyttä ja rentoutunut tältä. Pointti ei ole siinä, etteikö Casey olisi riittävän nopea, vaan siinä, että kilvanajoon pitää olla omistautunut sataprosenttisesti päivästä toiseen, jatkaa Doohan.

HRC ei ole vielä lyönyt Stonerin kanssa lukkoon tämän vuoden lopullista testiaikataulua.

Viime kaudella esiin ostettiin myös se mahdollisuus, että Stoner olisi ajanut villin kortin kuljettajana kotikisansa Australiassa ja mahdollisesti myös Japanin GP:n. Stoner kuitenkin tyrmäsi moisen ajatuksen.

Sama linja pitänee myös tulevalla kaudella.

Uusin numero