Danilo Petrucci vahvistaa lähtevänsä Pramac Ducatilta

Petrucci kertoo Gazzetta dello Sportille, ettei jatka viidettä vuotta Pramacilla – mutta että hänellä on sopimuksessaan optio siirtyä Ducatin tehdastiimiin.

Ducati tosin ilmoitti viime viikolla, että sen ykkösprioriteetti on jatkaa myös 2019 nykyisten kuljettajien Andrea Dovizioson ja Jorge Lorenzon kanssa.

Petruccin tilanteen tekee hankalaksi sekin, että urheilujohtaja Paolo Ciabattin mielestä Pramac on ennen kaikkea Ducatin junioritiimi, johon se haluaa huippulahjakkuuksia; Petrucci on jo 27, kun taas tallikaveri Jack Miller vasta 23-vuotias.

”Luin lehdestä, että olen jo saanut potkut ja Bagnaia vie paikkani. Mutta kyllä minä sen jo tiesin. Minulla on sopimus Ducatin kanssa, siinä on optio siirtymisestä tehdastiimiin, mutta se raukeaa kesäkuussa. Jos sitä ei käytetä, olen vapaa”, Petrucci sanoo.

Aprilia on ollut aiemminkin kiinnostunut Petruccista, joten se saattaa olla hyvinkin miehen seuraava osoite, jos Ducati ei käytä optiotaan.

”Minulla oli suuri houkutus mennä Aprilialle 2017. Olisi upeaa olla italialaiskuljettajana italialaisessa tiimissä. En kuitenkaan halunnut tehdä sitä siirtoa tuolloin, mutta olen ollut jo seitsemän vuotta MotoGP:ssä, joten tehdastallipaikka on ehdottomasti tavoitteeni, muita ei voi enää olla.”

Ensi kauden alkupuolella käydään kovaa kuljettajarulettia, sillä kauden jälkeen kaikkien 12 tehdastiimikuljettajan sopimukset päättyvät. Se voi luoda omituisen tilanteen.

”Luulen, että päätökset tehdään jo parin kolmen kilpailun jälkeen, eikä se ole minusta hyvä asia. Jäljellä on silloin vielä 15 kilpailua. Jos olet tehnyt silloin sopimuksen muualle, mikä on kunkin motivaatio loppukaudesta?”, Petrucci kysyy.

Kaudella 2017 Petrucci ajoi palkintopallille kolmesti, useammin kuin kukaan Ducatin satelliittikuljettajista. Kausi oli hänen parhaansa MotoGP:ssä.  
 

Uusin numero