Danilo Petrucci uskoo Ducatin tehdastiimipaikkaan

Italialaisen sopimuksessa on kuitenkin optio Ducatin tehdastiimipaikasta 2019, jos Ducati niin haluaa. Petruccin kannalta on harmi, että Ducati on hyvissä ajoin ilmoittanut haluavansa pitää nykyiset tehdaskuljettajansa Andrea Dovizioson ja Jorge Lorenzon.

Mutta se ei Petruccia masenna.

”Tilanne on nyt tämä, mutta en voi sanoa, että olisin ulkona Ducatilta. 90 % varmuudella kyllä, mutta tällä kaudella Pramac antaa minulle enemmän tukea kuin koskaan, että pääsisin tehdastiimiin. Jos voitan jommankumman tehdaskuljettajista tällä kaudella, se on mahdollista”, Petrucci sanoo.

”Olemme keskustelleet Ducatin kanssa toki, mutta emme vielä vakavasti. Voimme vain odottaa, mitä kilpailukausi tuo tullessaan.”

Petruccin puolesta ei puhu se, että hän ajoi viime kaudella lähes samoilla Ducatin uusimmilla vehkeillä kuin Dovizioso ja Lorenzokin. Petrucci ajoi viime kaudella neljästi palkintopallille, mutta tekniset murheetkin riivasivat ja keskeytyksiä tuli viisi. MM-pisteissä hän ei kuitenkaan ollut lopulta kuin 13 pistettä Lorenzon perässä. Dovizioso toki keräsi peräti 137 pistettä enemmän.

”Tämä kausi tulee olemaan erilainen. Myös tämän vuoden pyöräni on hyvin samanlainen kuin tehdaskuljettajilla. Viime vuonna minulla oli hieman erilainen moottori kuin heillä. Ei täysin erilainen, mutta kuitenkin. Nyt ne ovat paljon lähempänä toisiaan.”

”Lisäksi tämän vuoden moottorimme on vielä parempi versio viimevuotisesta, sillä Dovizioso voitti kuusi kilpailua viime kaudella, joten olen toiveikas”, Petrucci sanoo.
 

Uusin numero