Dani Pedrosa pääsee kokeilemaan uutta KTM:ää jo tänään

KTM:n kisakuljettaja Pol Espargaro odottaa innolla kolminkertaisen maailmanmestarin (125- ja 250-kuutioisissa) Pedrosan palautetta RC16:sta.

”En malta odottaa, että saan kuulla hänen ensimmäiset kommenttinsa ja fiiliksensä pyörästä. Ensivaikutelma on kaikkein tärkein”, Espargaro sanoo.

“Pitää muistaa, että tämä pyörä on tehty minulle ja Bradley Smithille. Jos Dani sanoo, että se on palanen roskaa, en ota itseeni, koska kaikki tämä on osa oppimisprosessia.”

Pedrosa ajoi kaikkiaan 13 kautta Hondan tehdastiimissä ennen kuin päätti kesällä lopettaa tähän kauteen. Espargaro uskoo, että Pedrosan antama palaute tulee olemaan KTM:lle erittäin tärkeää.

 ”Danin kanssa meillä on kaksi eri polkua valittavana. Hän voi tuoda meille loistavat setupit, mikä voi olla tosin vaikeaa, koska hänen ajotyylinsä on niin uniikki. Tai sitten hän tuo meille paljon informaatiota Hondalta, ja pystymme sen avulla parantamaan pyöräämme.”

”Näkisin, että jälkimmäinen on todennäköisempi ja myös parempi tapa toimia. Dani on yksi maailman parhaita pyörän säätämisessä, mutta KTM saanee enemmän hyötyä siitä, että pääsemme käyttämään hänen Hondalta kertynyttä tietotaitoaan”, Espargaro sanoo.

Vaikka kauden jälkeiset testit eivät KTM:ltä kovin hyvin menneetkään, Espargaro on tyytyväinen kehitystyöhön.

”Olen tyytyväinen tähän asti tehtyyn kehitystyöhön, mutta totta kai meidän pitää pystyä nostamaan kierroksia. Jo viime kaudella me paransimme, koska olimme monissa kilpailuissa alle 20 sekunnin päässä kärjestä. Kilpailu oli vain niin tasaista, että sijoituksissa se ei välttämättä näkynyt. Tämä uusi pyörämme on kirkkaasti parempi kuin viimevuotinen, mutta olen varma, että myös muut tiimit pystyvät parantamaan.”
 

Uusin numero