Daamien ja veteraanien ykköset ylivoimaisia

Sanna Kärkkäinen, Miska Aaltonen ja Kari Rantanen jatkoivat Mäntyvaaran radalla siitä mihin he jäivät lähes yhtä märässä sarja-avauksessa Jämsässä, eli voittivat päivän molemmat erät.
 
Onneksi Mäntyvaaran rata on sorapohjainen, sillä mikäli alustana olisi ollut savi, olisi radan ympäripääsy muodostunut todennäköisesti mahdottomaksi suurelle osalle lauantain kilpailijajoukosta. Vettä satoi kisapäivää edeltävästä yöstä lähtien jatkuvasti aina iltapäivään asti ja päivän mittaan rata pehmenikin hurjaan kuntoon.
 
Aamulla ajetun kansallisen Pohjoisenkierros-kisan jälkeen harjoituksensa aloittaneet arvokisaluokat pääsivät näin jo valmiiksi melkoisille spooreille ajettuihin mutkiin.
 
Naisten MXD:n kummankin erän suvereeni ykkönen oli jälleen Sanna Kärkkäinen, ainoa pienenpieni kauneusvirhe hänelle sattui toisen erän startissa, jossa holeshotin pääsi kirjaamaan nimiinsä Jutta Lukkari. Kärkkäinen kuitenkin voitti molemmat erät täysin suvereenilla suorituksella. Hanna Mertsalmi paranteli asemiaan sarjassa ajamalla kummankin erän kakkoseksi. Erien kolmos- ja nelossijat jaettiin Ria Virtasen ja Jutta Lukkarin kesken.
 
Veteraaniluokissa MXV40-luokan kauden tulokas Miska Aaltonen oli vähintäänkin yhtä ylivoimainen kummassakin erässä. Aaltosen matkaa suvereeneihin voittoihin tasoitti entisestään se, että kauden avauskisan kakkonen, Kimmo Sten päätyi pakkaamaan laitteet autoon ja suunnistamaan kohti kotia jo aika-ajon jälkeen. Jari Nurminen päästeli molempien erien kakkoseksi, toisessa erässä hän kävi lopussa tiukan kisan Juha Punkin kanssa.
 
Toisen erän jälkeen Aaltonen pohti rennosti henkimaailman asioita.
 
– Ilmeisesti nyt on niin, että daameille ja meille veteraaneille on laitettu jonkinlainen kirous, Jämsässä oli aivan sama tilanne, vettä satoi koko yön ja melkein koko päivän, ja nyt kun kisa alkaa olla ohi, aurinko alkaa paistaa. Toivottavasti kahden viikon päästä Iisalmessa ei sada.
 
Vanhemmissa veteraaneissa, eli luokassa MXV50 Kari Rantanen jatkoi myöskin suvereenia menoaan ajamalla totaalisen ylivoimaiset erävoitot. Kuten sarjan avauskisassa Jämsässäkin, kummankin erän kakkoseksi taituroi Mauri Mäkinen. Miehet veistelivät ensimmäisen erän starttiin mennessään ajavansa crossia vain kuivilla sukilla, mutta Mäkisen kommentit erän jälkeen kertoivat karun totuuden päivän olosuhteista.
 
– Kyllä nyt on ukko läpimärkänä munaskuita myöten.
 
Aamupäivällä kansalliset kisaluokat päättivät oman Pohjoisenkierroksensa. Martti Kirjavainen hallitsi pienimmissä junioreissa MX65-luokan molempia eriä suvereenisti. MXC/C ja MXC/B ajoivat pienestä osallistujamäärästä johtuen samoissa erissä. Peetu Aalto oli ensimmäisen erän nopein, mutta toisessa voitto matkasi Ruotsiin, kun ensimmäisen erän alussa pyöränsä veteen upottanut Anton Wallerström korjasi voiton.
 
MX125, MXJ ja MXB ajoivat myös samoissa erissä, ensimmäisen voitti Samuli Silenius ja toisessa kurassa taituroi parhaiten Tommi Laine.
 
Kisat Mäntyvaaran radalla jatkuvat sunnuntaina MX2-luokan kauden toisella SM- ja junioreiden MXC/A-luokan toisella Suomen Cup-osakilpailulla. Onneksi kaikki sääennustuslaitokset lupaavat Rovaniemelle loppuviikonvaihteen ajaksi poutaa.
 
MXV Suomen Cupien ja MXD-Liigan kauden seuraava osakilpailu ajetaan Iisalmessa 28.7.

Tulokset, Suomen Cup-, MX-Liiga ja Pohjoisenkierros- pistetilanteet:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=807641

Uusin numero