Crutchlow on menettämässä Yamahalla paikkansa Espargarolle

Monet ennusmerkit viittaavat siihen, että Crutchlow joutuu väistymään Moto2-luokassa vielä tämän vuoden kilpailevan espanjalaisen Pol Espargaron tieltä.

Varikkohuhuissa on jo pitkään puhuttu, eikä suinkaan vain supistu, että Yamaha on jo solminut esisopimuksen Moto2-luokassa viime vuonna MM-hopeaa kuitanneen ja tällä kaudella pisteissä kolmantena olevan Espargaron kanssa. Yamaha ei ole luonnollisestikaan vahvistanut asiaa.

Suorasanainen Crutchlow puhuu kuitenkin tunnetusti asioista aina niiden oikeilla nimillä. Niin tälläkin kertaa.

– Hän (Yamahan Tech 3-tiimin omistaja Herve Poncharal) on kertonut minulle, että Yamaha on allekirjoittamassa sopimusta Polin kanssa, Crutchlow vahvistaa BBC:n haastattelussa.

– Huhut kertovat, että Yamahan tehdastiimi solmii Polin kanssa kahden vuoden sopimuksen. Niistä ensimmäisen Pol kilpailee Tech 3-tiimissä Yamahan tehdaspyörällä, jatkaa Crutchlow.

Yamahan (Jorge Lorenzo ja Valentino Rossi) ja Hondan (Dani Pedrosa ja Marc Marquez) tehdastiimien paikat on lukittu nykyisillä sopimuksilla vuoden 2014 loppuun. Tech 3-tiimissä sama pätee Bradley Smithin osalta.

Yamahan tiedetään olleen Espargaroon yhteydessä jo viime vuonna siinä vaiheessa, kun Ducati heitti Crutchlowille puolivillaisen täkyn, johon tämä ei kuitenkaan saanut otetta. Crutchlow kyttäsi sitä ennen viimeiseen asti paikkaa Yamahan tehdastiimissä, joka hänen pettymyksekseen meni sitten suurella kohulla Rossille.

Crutchlowin vaihtoehdot:
Suzuki tai Ducati

Jos ja kuten vahvasti vaikuttaa, että Crutchlowin työt tulevat Yamahalla tiensä päähän, niin palavakatseisen britin päällimmäiset vaihtoehdot tulevasta tässä: paluun MotoGP-luokkaan tekevä Suzuki tai siirtyminen Ducatin tehdastiimiin Nicky Haydenin paikalle.

Yhdysvaltalaisella Haydenilla on meneillään tällä erää viimeinen kausi Ducatilla, jossa italialaisella Andrea Doviziosolla on sopimuksestaan edelleen kausi 2014 jäljellä.

Toscanasta talon hankkineen Crutchlowin nimen tiedetään olevan ykkösenä tai ainakin hyvin korkealla Suzukin pestuulistalla. Davide Brivion Italiasta käsin organisoiman Suzuki-tiimin toiseksi kuljettajaksi on ehdolla puolestaan Pol Espargaron vanhempi veli Aleix, joka on tehnyt loistavaa työtä MotoGP-luokassa Aspar-tiimin CRT-sääntöjen mukaisella Aprilia-pyörällä.

A. Espargaro muistetaan myös Mika Kallion jälkimmäisen MotoGP-luokan kauden tiimikaverina Pramac Ducatilla.

Euroopassa testit kesällä käynnistävän Suzukin osalta on nostettu niin ikään japanilaiskuljettaja Takaaki Nakagamin nimi. Nakagami on puhkonut alkukaudella lopullisen läpimurtonsa Moto2-luokan puitteissa.

Niin ja kuten tapoihin kuuluu, eivät Suzuki-kuljettajien spekuloinnit suinkaan tähän lopu. Tapetilla on myös Hayden ja hänen maanmiehensä Ben Spies.

Spiesin ensimmäinen kausi Ducatin satelliittitiimissä on alkanut vaisusti. Spies joutui jäämään toipilaana sivuun edellisestä osakilpailusta Jerezissä, eikä häntä nähdä samasta syystä vielä viikon kuluttua Ranskan GP:ssä Le Mansissakaan.

Uusin numero