Crosskart-kingi Kallio: ”Nyt on taas aika keskittyä kaksipyöräisiin”

Voitokas kilpailu käytiin Juha Kankkusen omalla jääradalla. Kilpailussa jokainen kuljettaja pääsi ajamaan kymmenen lähtöä, jotka ajettiin mies miestä vastaan neljän auton kilpailuina.

Kallio voitti ajamistaan kymmenestä lähdöstä seitsemän ja oli kolmessa lähdössä toinen. Yhteistuloksissa suoritukset tiesivät Kalliolle vahvaa ykkössijaa, kakkossijan mennessä sarjaa johtavalle Kai Eklundille. Kolmannelle sijalle ylsi Riku Kankkunen, rallin nelinkertaisen maailmanmestarin Juha Kankkusen veljenpoika.

Lahjakkuutensa nyt myös nelipyöräisten parissa todistanut Kallio piti jääradalla ajettua kilpailua itselleen mieluisana erityisesti tutun alustan vuoksi.

– Kaksi edellistä osakilpailua, joissa olin mukana, ajettiin Saukkolan erikoiskokeella puiden välissä. Se oli itselleni vieraampaa, enkä vielä päässyt siellä niin hyvään vireeseen kuin täällä jääradalla, joka taas on minulle paljon tutumpaa vuosien jääratamoottoripyöräilyn vuoksi, Kallio kertoi.

Kallion tarkoituksena on osallistua kymmenen osakilpailua käsittävän Finnish Crosskart Challenge -kauden aikana vielä muutamaan osakilpailuun.

– Moto2-luokan kisakausi alkaa reilun viikon kuluttua, joten nyt on taas aika keskittyä kaksipyöräisiin. Crosskartien pariin palaan seuraavan kerran luultavasti MM-sarjan kesätauon aikana, heinä-elokuussa. Silloin olen mukana myös Crosskartien maajoukkuekisassa, joka tullaan ajamaan Jyväskylän MM-rallin yhteydessä.

Uusin numero