Crossipyörällä kaatuneella Marquezilla murtuma pohjeluussa – mestari missaa Sepangin testit

Viime maanantaina 21 vuotta täyttänyt Marquez joutuu jäämään sivuun 26.-28. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa ajettavalta kauden toiselta testijaksolta.

MotoGP-luokan hovilääkäri, tohtori Xavier Mir on tutkinut Marquezin vamman Dexeus-sairaalassa Barcelonassa. Magneettikuvaus vahvisti vamman laadun.

– Nivelsiteet eivät ole vahingoittuneet, eikä leikkaukselle ole tarvetta. Odotan, että hän (Marquez) tarvitsee 3-4 viikkoa kuntoutuakseen täysin, Mir toteaa.

MM-sarja käynnistyy Qatarissa 23. maaliskuuta. Marquezin ohjelmaan lukeutunut rengastestijakso ajoittuu puolestaan 3.-5. maaliskuuta Phillip Islandin radalle Australiaan.

– Se oli todella valitettava onnettomuus, joka voi sattua kenelle tahansa ja milloin tahansa. Kiirehdin välittömästi sairaalaan tohtori Mir’in hoitoon. Onneksi nivelside ei ole vahingoittunut ja murtuma on siisti, toteaa kaksi viikkoa sitten Sepangissa ajettuja kuninkuusluokan testejä alusta loppuun uudella Hondallaan hallinnut Marquez.

Marquezin odotetaan olevan siis kunnossa MM-avauksessa Losailin valaistulla aavikkoradalla, mutta Sepangin toisen testijakson lisäksi myös Phillip Islandin kolmen päivän rupeama jäänee häneltä ajamatta.
 

Uusin numero