Crossin EM-sarjan kolmonen Murto loukkaantui: murtuma värttinäluussa

EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Saksan MM-motocrossin yhteydessä 22. kesäkuuta ja näillä näkymin Murto joutuu jäämään kisasta pois.

– Nyt harmittaa todella isosti, ajovauhtini on kehittynyt todella hyvin ja tarkoituksena oli loppukauden kisoissa taistella voitosta. Nyt taitaa Saksan osakilpailu jäädä väliin ja putoan pahasti mitalitaistossa. Toivottavasti paraneminen kuitenkin etenee hyvin ja pääsen mukaan kahteen viimeiseen osakilpailuun Tsekissä ja Belgiassa, kertoo Murto.

Tiimin kuljettaja Jere Haavisto johtaa EM-sarjaa kolmella pisteellä ennen Britannian osakilpailua dominoinutta Englannin Albie Wilkietä ja tiimin kolmas kuljettaja Tatu Junnola on kuudentena.

– Ikävä juttu, mutta valitettavasti näitä tulee aina välillä. Onneksi murtuma ei ole lähellä nivelpintoja, joten pysyviä vaurioita ei pitäisi jäädä. Matias menee torstaina vielä käsispesialistille, jolta saamme toivottavasti tarkempaa paranemisennustetta. Nyt vaan toivotaan, että Haavisto pysyy ehjänä ja toisaalta että Junnola antaa vähän lisää kaasua ja nousee taistelemaan paikasta palkintokorokkeella, kertoo tiimipäällikkö Kusti Manninen.

Kaudella 2014 motocrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavia EMX150-luokan kilpailuja järjestetään viisi kappaletta ja jokaisessa osakilpailussa ajetaan kaksi erää. Luokassa ajetaan Honda CRF150R-pyörillä, jotka Honda Motor Europe toimittaa jokaiseen osakilpailuun.

Honda Europe tarjoaa sarjan voittajalle tiimipaikan EMX250 Euroopanmestaruussarjaan kaudelle 2015.

Uusin numero