Crossilupaus Weckmanille uran ensimmäinen EM-osakilpailuvoitto

Eilen ajetussa ensimmäisessä erässä Weckman ajoi voittoon, mutta tänään ajetussa toisessa erässä nuorukainen jäi toiseksi.

– Hieno viikonloppu ja olen todella iloinen tästä voitosta. Eilen onnistuin voittamaan kovan taistelun jälkeen, mutta tänään jäin toiseksi. Lähdön jälkeen kun nousin toiseksi huomasin Bintcliffen olevan jo niin kaukana, etten edes lähtenyt väkisin ajamaan häntä kiinni vaan tyydyin varmistamaan toisen sijan erässä ja yhteistulosten ykköstilan. Johdan nyt sarjaa yhdellätoista pisteellä, mutta en ota siitä paineita, koska kausi on vielä pitkä, kertoi tyytyväinen Weckman.

Toisen erän voittanut Englannin Jack Bintcliffe on nyt sarjassa toisena ja kolmantena on ennen Englannin osakilpailua sarjaa johtanut Ruotsin Albin Larsen.

Weckmanin tiimikaveri Tatu Junnola mursi värttinäluunsa kaksi viikkoa sitten ja joutui jättämään Englannin osakilpailun väliin, mutta alustavan ennusteen mukaan hän olisi mukana jo juhannuksena ajettavassa Saksan osakilpailussa.

Tiimipäällikkö Kusti Manninen oli todella tyytyväinen Weckmanin otteisiin viikonlopun aikana.

– Emil ajoi fiksusti, eikä ottanut turhia riskejä sillä sarjajohtajan punainen kilpi oli tämän kilpailun tärkein juttu. Kilpailu on todella kovaa ja kilpakumppanit tulevat varmasti nostamaan tasoaan entisestään tulevissa kisoissa eli laakereille ei voi jäädä lepäämään.

– Ohjelmassa on nyt kovan radan treeniä sillä sekä Saksassa että Tsekissä ajetaan suhteellisen kovalla alustalla. Vähän kevyempääkin ohjelmaa on nyt luvassa, sillä Emil ei ole ikinä päässyt ajamaan kartingia ja ennen kauden alkua lupasin viedä hänet kokeilemaan jos osakilpailuvoitto tulee. Täytyy tästä varmaan alkaa soittelemaan kartinghalleihin ja varaamaan ajosessiota, naureskelee Manninen Manninen.

* Koostevideo lauantain kisasta
https://www.youtube.com/watch?v=upnW9p5EetA
 

Uusin numero