Crossilupaus Emil Weckman avasi EM-kautensa voitolla Italiassa

Team Manninen Bros Hondan kuljettajista 13-vuotias Emil Weckman ja 14-vuotias Tatu Junnola olivat mukana EMX150-luokassa ja tiimin “seniori” 16-vuotias Jere Haavisto EMX250-luokassa.

Tiimin parhaasta tuloksesta vastasi Weckman, joka voitti ensimmäisen erän ja oli toisessa erässä neljäs.

– Hieno fiilis, vaikkakin heti toisen erän jälkeen harmitti. Ensimmäinen erä oli helppo ja pystyin ajamaan täysin omaa ajoani. Toisessa erässä otin huonon startin ja sen jälkeen kaaduin vielä kaksi kertaa, joten siihen nähden neljäs sija on hyvä. Tämä EMX150-sarja on mahtava mahdollisuus päästä ajamaan MM-kisojen yhteydessä huippuradoilla ja suurten yleisöjen edessä. Odotan jo innolla seuraavaa kisaa, hehkutti Sipoon moottorikerhoa edustava Weckman.

Weckman jäi yhteispisteissä toiseksi ja on nyt yhden pisteen päässä sarjaa johtavasta Albin Larsenista. Tiimikaveri Junnola osoitti vauhtinsa viemällä aika-ajojen ykköstilan nimiinsä, mutta varsinaisten kisaerien tulos oli pettymys.

Ensimmäisessä erässä Junnola nousi jo haastamaan tiimikaverinsa Weckmania voitosta, mutta virheet kierroksella ohitettavien kanssa pudottivat hänet lopulta neljänneksi.

Toisessa erässä Junnola epäonnistui startissa jonka lisäksi kaatuminen verotti sijoitusta pahasti ja hän oli vasta sijalla 11.

– Olo on kyllä todella pettynyt, voittoa lähdettiin hakemaan ja aika-ajojen pohjat kyllä antoivat tavoitteelle pohjaa. Sarjan taso on entistäkin kovempi ja jokaisesta sijasta saa taistella tosissaan, joten starttien rooli on todella tärkeä. Nyt vaan treenataan entistä kovemmin ja lähdetään ajamaan tuota 16 pisteen eroa kärkeen kiinni, kertoo Junnola.

EMX250-luokassa ajava Haavisto oli kovan paikan edessä jo aika-ajoissa, kun Italian avausosakilpailuun saapui täydet 100 kuljettajaa taistelemaan EM-pisteistä.

Ainoastaan 40 kuljettajaa pääsee finaalieriin ja Haavisto selvitti tiensä sinne rimaa hipoen ajamalla omassa ryhmässään sijalle 18. Kisasta tuloksena oli eräsijat 31 ja 25.

– Ei tähän tyytyväinen voi olla, mutta virheistä otetaan oppia. Kädet puutuivat pahasti, mutta turha tässä on selitellä. Uskon että ensi viikonloppuna Valkenswaardin hiekkaradalla pystyn parempaan aika-ajotulokseen ja sitä kautta toivottavasti pääsisi startista kärjen mukaan, toteaa Haavisto.

Weckmanin ja Junnolan EM-taival jatkuu Englannin Matterley Basinissa kuukauden kuluttua, mutta kotimaassa nuorukaiset nähdään jo ensi viikonloppuna Vantaan Lavangossa ajettavassa Motocross-liigan osakilpailussa.

Haavisto sen sijaan ajaa seuraavan EM-osakilpailunsa jo tulevana viikonloppuna Hollannin Valkenswaardissa.

Uusin numero