Cross countryn avauskilpailun ilmoittautuminen avattu

Yhdeksättä kertaa järjestettävä Panssari CC panssariprikaatin varuskunta-alueella Hämeenlinnan tuntumassa Hattulan Parolannummella (Parolan vanha lentokenttä) on varma kesäkauden merkki. Tänä vuonna lauantaina 21. huhtikuuta ajettava kilpailu on ollut perinteisesti osallistujamäärältään yksi koko vuoden suurimmista cross country -koitoksista, kun ajajia on ollut mukana kaikki luokat huomioiden 600 molemmin puolin.

Panssari CC on saanut kiitoksia hiekkapohjaisesta maastostaan ja siellä kulkevasta noin kymmenen kilometrin mittaisesta reitistä. Järjestäjinä toimivat Kangasalan Moottorikerho ja Suomen enduromaajoukkueiden tukiryhmä odottavat jo innolla pääsyä valmistelemaan reittiä jälleen ihannekuntoon.

Alustavan suunnitelman mukaisesti ajosuunta on sama kuin viime vuonna, eli myötäpäivään. Näin ollen legendaarinen, usean ylä- ja alamäen yhdistelmä ajetaan kierroksen lopuksi. Muutoksena viime vuoteen on se, että startin jälkeen ei todennäköisesti ajeta hyppyreitä, vaan ne otetaan mukaan vasta toiselle kierrokselle.

Parolannummella käynnistyvät samalla kolmen osakilpailun mittaiset Suomen mestaruussarja sekä naisten, alle 20-vuotiaiden (U20) sekä 40- ja 50-vuotiaiden veteraanien (V40, V50) Suomen Cup -sarjat. Kansallisina luokkina mukana ovat nuoret, 60-vuotiaat veteraanit (V60), classic, B ja harraste.

Tämän vuoden sääntöuutuutena ne B-luokitellut kuljettajat, jotka ovat ajaneet nousupisteille viime kaudella tai ajavat tämän kauden aikana, voivat ilmoittautua kilpailuissa SM-lähtöön ja siten taistella Suomen mestaruussarjan menestyksestä.

Alustava lähtöjärjestys ja ajoaika Panssari CC:ssä on:
– naiset, nuoret, V60, classic – 1 tunti
– B, V50 – 2 tuntia
– A (SM), V40, U20 – 2h
– harraste – 2h

Tukea enduromaajoukkueille

Panssari CC on perinteiden mukaisesti myös Suomen enduromaajoukkueiden tukikilpailu. Ilmoittautumis- ja kilpailutuotto ohjataan MM-maajoukkuekilpailuun.

Ilmoittautumismaksu on kaikissa luokissa 65 euroa per kuljettaja.

Ilmoittautuminen on avoinna Kalkku ry:n nettisivulla:
https://fin-enduro.com/kilpailut.php?id=828

Ilmoittautuminen päättyy 6. huhtikuuta kello 20:00.

Palkintorahat SM-sarjassa

Suomen mestaruussarjassa jaetaan jälleen palkintorahoja kauden loppupisteissä viidelle parhaalle kuljettajalle. Alustavasti jaossa on yhteensä 3000 euroa, mutta summa voi vielä kasvaa.

Suomen Cup -luokkien mestarit palkitaan tavarapalkinnoilla, jotka määritellään lähiaikoina.

Kauden aikana jaetaan myös useita tuotepalkintoja kaikissa luokissa.

SM-osakilpailuihin liittyen julkaistaan ennakko- ja kilpailutiedotteet sekä reittiesittely- ja kilpailuvideot (YouTube).

SM-sarjassa ajetaan kolme osakilpailua alkaen 21. huhtikuuta Kangasalan Moottorikerhon toimesta ja jatkuen 21. heinäkuuta Jämsän Seudun Moottorikerhon isännöimänä. Päätös ajetaan 20. lokakuuta Rauman Seudun Moottorikerhon järjestämänä.

SM-sarjan pääyhteistyökumppanina jatkaa ajovarusteiden, tarvikkeiden ja varaosien maahantuoja Duell Mobius-tuotemerkin kautta. Sarjan nimi on ”Mobius SM Cross Country”.

SM-sarjan muita yhteistyökumppaneita ovat Bike & Boat World, Biolan, Blå Band, KTM, Motopalvelu Niemitalo, Nilfisk, OFFROADPro, Olvi ja Racingbike.

SM-sarjan promoottorina jatkaa turkulainen Marko Vihriä yrityksensä 81 Media Finland kautta.

Kauden aikana ajetaan myös useita kansallisia kilpailuja.

Cross countryn kilpailukalenteri 2018

21.4. KaMoKe & ISDE-tukiryhmä SM, Suomen Cup, kansallinen
5.5. Joutsan MK
11.-12.5. VGN EM-cup, kansallinen
7.7. Kauhajoen MK kansallinen
21.7. Jämsän Seudun MK SM, Suomen Cup, kansallinen
10.8. Mikkelin MK
22.9. Keski-Suomen MK
06.10. Kitee MC
13.10. Orimattilan MK
20.10. Rauman Seudun MK SM, Suomen Cup, Kansallinen

Uusin numero