Cross country kerää Jämsään komeasti yli 350 kuljettajaa

Isäntäseuran riveissä SM-pisteistä taistelevat Eemil Pohjola, Matias Savo, Marko Korhonen ja Jussi Arvaja.

Heistä Pohjolalla on selvät tavoitteet Jämsän Haaralankankaan motocrossradan alueella lauantaina 27. kesäkuuta ajettavaan kilpailuun. Pohjola on SM-sarjassa kolmantena ja hakee kotikilpailustaan uransa ensimmäistä osakilpailuvoittoa

– Haen voittoa. Muuta tavoitetta ei voi olla, Pohjola painottaa.

– Minulla on alla hyvä SM-avaus ja kotimaisemieni kisareitti sopii minulle. Reitti on myös tuttu viime vuodelta, mutta se ajetaan nyt eri suuntaan.

SM-sarjassa kolmantena olevan Pohjolan lähtökohtia parantaa se, että 24MX SM Cross Country -sarjaa johtava Toni Eriksson ja toisena oleva Henric Stigell eivät ole mukana Jämsän-osakilpailussa.

Helsingin Moottorikerhon kaksikosta Eriksson on loukkaantuneena ja motocrossin MX1-luokan SM-sarjaa johtava Stigell keskittyy Jämsän cross country -kilpailun kanssa saman viikonlopun sunnuntaina Raumalla ajettavaan motocrossin SM-osakilpailuun.

Kilpaileminen käynnistyy Jämsässä naisten Suomen Cup -osakilpailustartilla sekä samaan aikaan ajettavalla nuorten, 60-vuotiaiden veteraanien ja classicin tunnin mittaisella kansallisella lähdöllä klo 9.00.

Toisena starttina on 50-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup, alle 20-vuotiaiden U20-luokan ja B-luokan kahden tunnin kansallinen kilpailu klo 10.30 alkaen.

SM-luokka starttaa kaksituntiseen kilpailuunsa kello 13.15. Samassa lähdössä ovat mukana 40-vuotiaat veteraanit Suomen Cup -osakilpailunsa merkeissä.

Päivän päättää harraste-luokan kaksituntinen koitos, joka käynnistyy klo 16.00.

SM-luokassa on mukana 27 kuljettajaa. Päivän suurin luokka on harraste 199 ajajalla. Kaikkiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä 356 kilpailijaa.

Kilpailun seuraaminen on yleisölle maksutonta.

Lisämääräys & lähtöluettelo (Kalkku ry):
http://fin-enduro.com/kilpailut.php?id=713

SM-pistetilanne:
http://crosscountry.fi/uploads/pistetaulukot/PDF_taulukot/2015/CC-SM-pisteet%202015.pdf
 

Uusin numero