Cortese ja Aegerter MM-pisteille Motegissa

125-kuutioisten luokan MM-pisteissä neljäntenä oleva saksalainen Cortese tervehti Motegin radan ruutulippua kuudentena ja sveitsiläinen Aegerter puolestaan yhdeksäntenä.

Motegin paikoittain märällä radalla voittoa juhlia kauden kaksi viikkoa sitten avanneen Qatarin kisan malliin italialainen Aprilia-kuljettaja Andrea Iannone. Cortese jäi voittajasta 14,841 ja Aegerter 27,500 sekuntia.

Säätöjen etsiminen kisaan oli melkoista arpapeliä Motegin sateisen viikonvaihteen ja vähiin jääneen harjoitteluajan jäljiltä.

– Rengasvalinta oli vaikea, mutta teimme ehdottomasti oikean ratkaisun lähtiessämme kisaan kuivan kelin renkailla, painotti tallipäällikkö Aki Ajo.

Ruudusta kuusi startannut Aegerter ja kolme pykälää hänen takanaan liikkeelle kiihdyttänyt Cortese jäivät tosin alussa pahimmillaan 15 nopeimman kuljettajan ulkopuolelle. Molemmat kipusivat kuitenkin odotetusti kohti kärkeä, kun sadekelin renkailla riskin ottaneiden kuljettajien vauhti alkoi hyytyä koko ajan kuivuneella radalla.

– Kuljettajani myönsivät tosin itsekin, että he menettivät mahdollisuuteensa palkintokorokesijoituksiin kilpailun viiden ensimmäisen kierroksen aikana. Moni muukin kuljettaja lähti kisaan slicks-renkailla, mutta Cortese ja Aegerter jäivät yksinkertaisesti aivan liian paljon alussa. Vauhti oli siinä vaiheessa turhankin varovaista, totesi Ajo.

Cortesella oli vähille jääneiden kuivan kelin harjoituskierrosten myötä pieniä, mutta ei sittenkään ratkaisevia ongelmia kilvanajolaitteensa kanssa. Vahvan viikonvaihteen vaikeissa olosuhteissa ajanut ja MM-pisteissä yhdeksäntenä oleva Aegerter oli toisaalta sitäkin tyytyväisempi RSA-pyöräänsä.

– Vaikuttaa siltä, että Aegrter on löytänyt tämän pyörän itselleen. Näyttää hyvältä. Aegerter on nyt sillä tasolla, johon hän viime kautensa päätti. Domi on todellinen kisakuljettaja, painotti Ajo.
MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan ensi sunnuntaina Jerezin radalla Espanjassa.

Motegi, Japani.

125-kuutioisten luokan MM-osakilpailu 2/16:

1. Andrea Iannone, Aprilia 42.23,716
2. Julian Simon, Aprilia + 1,346
3. Pol Espargaro, Derbi + 5,039
4. Stefan Bradl, Aprilia + 6,904
5. Marc Marquez, KTM + 13,061
6. Sandro Cortese, Derbi + 14,841
7. Joan Olive, Derbi + 16,420
8. Jonas Folger, Aprilia + 16,483
9. Dominique Aegerter, Derbi + 27,500
10. Bradley Smith, Aprilia + 30,359
11. Danny Webb, Aprilia + 37,547
12. Tomoyoshi Koyama, Loncin + 43,586
13. Esteve Rabat, Aprilia + 59,889
14. Lorenzo Zanetti, Aprilia + 1.00,141
15. Simone Corsi, Aprilia + 1.02,601

***

Tallipäällikkö Ajolla sadepäivä Motegissa

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan kauden toisen MM-osakilpailun aika-ajoja ei ajettu lauantaina Japanissa Motegin rataa sitkeästi piiskanneen sateen vuoksi. Tämä merkitsi sitä, että sunnuntain kilpailujen lähtöjärjestys määräytyi parhaiden harjoitusaikojen perusteella, jotka syntyivät perjantaina kuivalla kelillä.

– Saimme niskaamme paljon sateita jo viime kaudella ja näyttää siltä, että sama jatkuu myös tänä vuonna, viittasi 125-kuutioisten maailmanmestaruutta puolustavan suomalaistallin päällikkö Aki Ajo kahden viikon takaisiin tapahtumiin Qatarissa.

Motegissa ajettiin vielä varhain lauantaina Suomen aikaa toiset vapaat harjoitukset, mutta aika-ajojen lähestyessä rata lainehti jo siksi paljon vettä, että tuomaristo päätti ensin siirtää sessioita. Kahta tuntia myöhemmin, eli aamuyhdeksältä tuomaristo teki lopullisen päätöksen aika-ajojen peruuntumisesta.

– Kyllähän tässä lajissa ajetaan vesikelillä, mutta jossain vaiheessa raja tulee siltäkin osin vastaan turvallisuusnäkökohtien osalta, korosti Ajo.

Ajo Interwetten-tiimin kuljettajista sveitsiläinen Dominique Aegerter rullaa Derbi-pyörällään sunnuntaina starttiruutuun kuusi. Kauden Qatarissa kolmannella sijalla käynnistäneen saksalaisen tiimikaverin Sandro Cortesen lähtöruutu on yhdeksän. Paalupaikan valtasi MM-avauksen Aprilia-pyörällään voittanut italialainen Andrea Iannone.

Suomalaistiimin molemmat kuljettajat ehtivät tehdä hyvää työtä vapaissa harjoituksissa. Märällä radalla ajetuissa harjoituksissa he pystyivät nostamaan sijoituksiaan, kun Aegerter ajoi kolmanneksi ja Cortese vain yhden tuhannesosan Iannonen takana viidenneksi.

– Sateelle meillä on jo olemassa hyvät säädöt, mutta kuivan kelin kanssa on enemmän tekemistä, kertoi Ajo.

Motegissa on edelleen sunnuntaina sateen uhka päällä. Kimurantiksi tilanteen tekee se, että aamun harjoitus joudutaan ajamaan todennäköisesti yhä märällä kelillä, mutta kisaan mennessä rata saattaa jo kuivua.

Uusin numero