Corriere di Bologna: Audi jättänyt tarjouksen Ducatista

Italialaisen Corriere di Bologna -lehden tietojen mukaan Audi, jolla on huhtikuulle päättyvä etuosto-oikeus Ducatiin, on jättänyt yhtiöstä 750 miljoonan euron ostotarjouksen. Ducatista 70 % omistavan Investindustrialin johtaja Andrea Bonomi kertoi taannoin Financial Timesissa yhtiön tavoittelevan osuudestaan hieman optimistiseksi arvioitua miljardin euron kauppasummaa, mutta jo 750 miljoonalla Investindustrial kaksinkertaistaisi alkuperäisen panoksensa.

Audin kiinnostusta ei ole ainakaan vähentänyt se, että Ducatin velat ovat ilmeisesti huomattavasti ilmoitettua 200 miljoonaa pienemmät. Osapuolien kerrotaan myös lähestyneen toisiaan huomattavasti Ingolstadtin insinöörien vierailtua Borgo Panigalen tehtaalla.

Jos huhut Audin tarjouksesta pitävät paikkansa, on erittäin mahdollista, että Ducatin siirtymisestä Investindustrialilta Audin omistukseen sovitaan hyvinkin nopealla aikataululla. Näin VAG-konsernin, johon Audi kuuluu, nokkamies Ferdinand Piëch saisi haltuunsa pitkään himoitsemansa suuren moottoripyörävalmistajan.

 

Uusin numero