Chile mielii MotoGP-sarjaan

Argentiinan "keskellä ei mitään sijaitseva" Termas de Rio Hondo-rata tuli tänä vuonna sarjaan mukaan ja vaikka Brasilian osakilpailu peruuntuikin, niin siellä on tarkoitus ajaa ensi kaudella.

Nyt vuorostaan myös Chilessä elätellään toiveita MM-osakilpailun isännyydestä vuonna 2015. Chilen kisan järjestäjätaho tapasi MotoGP-sarjaa hallinnoivan Dornan silmäätekeviä viime viikonvaihteessa Barcelonassa ajetun Katalonian GP:n yhteydessä.

Jos ei muuta, niin Chilen hanke ainakin nytkähti liikkeelle Barcelonassa. Kansainvälisen moottoriliiton FIM:n edustajat matkustavat elokuussa Chileen katsastamaan radan valmiuksia GP-sarjan osalta.

Kyseessä on 4,6 kilometrin mittainen Codegua-rata Rancaguassa, joka sijaitsee noin 70 kilometrin etäisyydellä maan pääkaungista Santiagosta. Rata on valmistunut vuonna 2013, mutta nykyisellään se ei täytä vielä MotoGP-sarjan vaatimuksia.

Codeguan rata on yksityisomistuksessa. Radan taustahenkilöt ja paikallinen promoottori ovat ilmoituksensa mukaan käynnistäneet neuvottelut Chilen hallituksen kanssa rahoituksen toivossa.

Kyse ei ole aivan pienestä summasta, sillä Codeguaan kaivataan noin 50 miljoonan euron panostusta, jotta rata-alue saatetaan MotoGP-sarjan vaatimusten mukaiseksi.

FIM:n ja Dornan muotoilema seuraavan kauden alustava MM-kalenteriversio julkistettiin aiemmin Tshekin GP:n tuntumassa elokuun puolivälin paikkeilla.

Tosin viime vuonna kyseinen versio saatiin valmiiksi vasta reilu viikko ennen joulukuuta, eli kauden jo päätyttyä.
 

Uusin numero