Checan suu visusti supussa Ducatin GP12-pyörän salaisista testeistä

GP12 oli määrä esitellä viime viikolla Madonna di Campigliossa järjestetyssä Ducatin kauden perinteisessä avajaistilaisuudessa, mutta siinä vaiheessa pyörä oli vielä työnalla Bolognan tehtaalla.

Ducatin tekninen johtaja Filippo Preziosi ei hänkään avannut suuremmin salaperäisyyden verhoa Madonnan Wroom-meditapahtumassa. Preziosin ympäripyöreä viesti oli se, että Ducatin uusimmassa MotoGP-luokan pyörässä on 90 prosenttia uutta aiempaan nähden.

Rossille ja Haydenille tarjotaan maistiaiset uutukaisesta, kun kauden ensimmäiset viralliset testit ajetaan 31. tammikuuta-2. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa. Siihen asti kaikki on epävirallista ja salamyhkäistä.

Tämä tietänee sitä, että Jerezissä parhaillaan käynnissä olevista testeistä ei irtoa sen enempää tietoa. Andalusialaisrataa kiertävät Superbike-luokan hallitseva maailmanmestari Carlos Checa ja Ducatin testikuljettaja Franco Battaini.

Viimeisimpien ja edelleen epävirallisten tietojen mukaan Checa ajoi tiistaina vielä Ducatin kauden 2012 Superbike-luokan pyörällä testaten lähinnä elektroniikkaa. Sen jälkeen hän oli vaihtanut Ducatin MotoGP-luokan niin sanotun GPZero-pyörän puikkoihin.

GP12-pyörän testit käynnistyvät näin ollen varsinaisesti keskiviikkona, jolloin Battaini kantaa päävastuun.

Jerezistä toistaiseksi tihkuneet tiedonmurut ovat olleet Rossin tekniseen ryhmään kuuluvan Alex Briggsin käsialaa.

– Jerezin testillä on todella suuri merkitys haettaessa perussäätöjä. Pyörä on tosiaankin täysin uusi, Briggs painotti sosiaalisessa mediassa.

– Yleensä tällainen projekti käynnistetään jo edellisen vuoden kesäkuussa, jatkoi Brigss.
 

Uusin numero