Casey Stonerilta kovaa tekstiä: “MotoGP:n taso ei ole noussut – ajan yhä huippujen kanssa samoja kierrosaikoja”

Ex-mestari otti Motorsport.comin haastattelussa kantaa MotoGP:n nykytilaan. Stoner testaa itse edelleenkin aika ajoin Ducatia.

”Kaikki ovat jo vuosia puhuneet, kuinka lajin taso nousee koko ajan. Mutta lopetin jo neljä vuotta sitten ja pystyn silti ajamaan samoja kierrosaikoja kuin parhaat kuljettajat. Se tarkoittaa kyllä mielestäni sitä, että taso ei ole noussut”, Stoner lataa.

Myös Yamahan epätasainen viime kausi ihmetyttää Stoneria.

”Sitä on todella hankala ymmärtää. Varsinkaan näin ulkopuolisena. Maverick Vinales aloitti todella kovalla itseluottamuksella, hänhän ajoi myös loistavat testit. Mutta tässä lajissa itseluottamus voi mennä hyvinkin nopeasti. Varsinkin kun hän on vielä nuori, eikä kokemusta MotoGP:sä kauheasti ole.”

Stonerin mielestä Yamaha selitteli huonoja tuloksiaan pyörällä.

”He voivat tietysti selittää heikkoa kautta pyörällään, mutta en usko sen olleen niin erilainen pitkin kautta. Tech 3:n kuljettajat ajoivat samalla katteella, eikä heillä ollut ongelmia. Mielestäni ongelma oli kuljettajissa. Jos oletetaan, että olet ihan siellä kärkipäässä, ehkä paras, ja joudutkin sitten taistelemaan pääsystä Top10:een, vika ei voi olla vain pyörässä ja kokonaispaketissa”, Stoner paukauttaa.

 

Uusin numero