Car: Audi ostamassa Ducatin

Audi on sehnyt sopimuksen, joka antaa sille etuoikeuden ostaa moottoripyörävalmistaja Ducati, kertoo brittiläinen Car-lehti. Sopimuksen mukaan Audilla on huhtikuun puoleen väliin aikaa lyödä kaupat lukkoon. Kauppahinnan ennustetaan olevan 250-300 miljoonaa euroa.

Audi kuuluu VAG-konserniin, jonka nokkamies Ferdinand Piech on jonkin aikaa havitellut moottoripyörävalmistajaa osaksi konsernin liiketoimintaa. Piech on jopa harkinnut herättävänsä henkiin 50-luvulla haudatun saksalaisen moottoripyörämerkin Horexin, mutta projekti hylättiin, sillä brändin uudelleenrakentaminen vaatisi valtavasti resursseja.

Kun Ducatin ilmoitettiin olevan myynnissä, näki Piech mahdollisuutensa. Kun vielä Mercedes-Benz oli juuri aloittanut yhteistyön Ducatin kanssa, toimittiin VAG:lla nopeasti.

Audin ja Mercedeksen lisäksi muut varteenotettavat ostajaehdokkaat ovat Mahindra ja Hero, mutta Car-lehti pitää Audia erittäin todennäköisenä ostajana. Näin Piech pääsisi korjaamaan aiemman virheensä, hän nimittäin kertoi vuonna 2008, että Ducatin ostamatta jättäminen silloin, kun se oli vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa oli väärä ratkaisu.

Uusin numero