Capirossi kypsyy eläkkeelle

Italialainen Loris Capirossi on neljän osakilpailun jälkeen MM-pisteissä 15:ntenä ja hänen ranskalainen tiimikaverinsa Randy de Puniet vielä kaksi pykälää vaatimattomammalla sijalla.

Sarjan kokenein kuljettaja Capirossi, 38, on siksi suivaantunut tilanteeseen, että hän alkaa olla kypsä eläkkeelle. GP-jermulla on vielä vuosi 2012 jäljellä sopimusta Pramacin kanssa, mutta ”Capirex” on valmis viheltämään pelin poikki yhdessä värikkään managerinsa Carlo Pernatin kanssa jo tämän kauden jälkeen, ellei ihmeitä tapahdu.
– En, en ole todellakaan tyytyväinen. Tilanne on paha ja pyörä vaikea ajettava. Mikäli parannusta ei tule, niin minun on vedettävä siitä johtopäätökset ja tehtävä ratkaisuni, sivaltaa Capirossi.

Capirossin mukaan häneltä puuttuu lähes tyystin tuntuma pyörään.
– Välillä tuntuu siltä, että minulla ei ole lainkaan käsitystä siitä, miten tämä monimutkainen pyörä käyttäytyy. On turhauttavaa ajella jossain sijalla 13 ja kaksi sekuntia hitaampia kierrosaikoja kuin kärki. Sorry, mutta tämä ei ole se tapa, jolla haluan urani päättää.

Capirossilla on edessään kova päätös, sillä hän haluaisi ajaa vielä ainakin yhden kauden 1000-kuutioisilla voimanlähteillä, jotka tekevät paluun kuninkuusluokkaan ensi vuonna.

Näillä näkymin Capirossille ei ole kuitenkaan tarjoutumassa tänä vuonna maistiaisia Ducatin uutukaisesta, jota tyytyväisyyttä säteillyt Valentino Rossi ajoi viimeksi torstaina uuden päällysteen saaneelle Mugellon kotiradalla.

Testipäivien – kahdeksan – määrä on rajoitettu säännöissä, jolloin GP12-pyörän kehitystyössä pääosaa esittää luonnollisesti Rossi. ”Tohtorilta” jäljellä jääneistä rippeistä pitää huolen Nicky Hayden.

Uusin numero