Capirossi kurkisti kristallipalloon: “Pedrosa on mestarisuosikki”

Aika näyttää, millaiset ennustajan lahjat italialainen rr-jermu omaa, mutta ainakin tässä vaiheessa visio vaikuttaa varsin selkeältä.

– Emme voi olla huomioimatta Jorgea (Lorenzo), mutta jos Dani (Pedrosa) jatkaa siitä mihin hän jäi kaudella 2012, niin hänestä tulee uusi mestari, povaa Capirossi.

Omalla, vuosiin 1990-2011 ajoittuneella aktiiviurallaan kolme maailmanmestaruutta saavuttanut Capirossi odottaa paljon myös kuninkuusluokan kohutulta tulokkaalta, Pedrosan Honda-tallikaverilta Marc Marquezilta.

– Hän on korkealla heti alusta lähtien.

Capirossilla on selkeä näkemys myös Valentino Rossista, joka palasi Lorenzon rinnalle Yamahalle. Capirossi pääsi testaamaan Yamahaa Valenciassa ajetun kauden päätöskisan jälkeen.

– Pyörä on erittäin kilpailukykyinen ja Valentino voi voittaa sillä kisoja. Mutta jos hän voittaa mestaruuden, niin meidän kaikkien on kumarrettava todella syvään hänen puoleensa, muotoilee Capirossi.

Nimimiehistä Capirossi kantaa eniten huolta Rossin paikalle Ducatille siirtyneestä Andrea Doviziososta.

– Andreaa on tähän mennessä tavallaan hemmoteltua kaluston puolesta hänen kilpaillessaan Hondalla ja Yamahalla. Nyt hänen on pyrittävä osoittamaan taitonsa pyörällä, joka ei ole aiempien tasolla, tuikkaa Ducatista niin tehdas- kuin satelliittitiiminkin osalta paljon omakohtaista kokemusta omaava Capirossi.

* Kuvassa Loris Capirossi. Kuva: Motogp.com
 

Uusin numero