Cal Crutchlowin muisti pätkii: ”Olen ihan yhtä nopea kuin Andrea Dovizioso”

Ducatin tehdastiimissä ajanut Dovizioso oli MM-sarjan kakkonen 261 pisteellä.

Herrat ajoivat tallikavereina Yamaha Tech 3:lla 2012 ja sitten Ducatilla 2014. Crutchlow siirtyi kuitenkin Ducatilta LCR Hondalle jo seuraavalla kaudella. Yhteisellä Ducati kaudella Dovizioso ajoi yksitoista kertaa kuuden joukkoon ja kahdesti podiumille keräten 187 MM-pistettä. Crutchlow oli podiumilla kerran ja kolmesti kuuden joukossa, pisteitä kertyi 113 tallikaveria vähemmän.

Tylyistä numeroista huolimatta Crutchlow uskoo olevansa vauhdin suhteen tismalleen yhtä nopea kuin Dovizioso.

”Lähdin Ducatilta silloin vain siksi, että heillä oli jo sopimus Andrea Iannonen kanssa. Olisin joutunut ulos, vaikka olisin voittanut mestaruuden. Tiesin jo tuolloin, että olisi vain ajan kysymys, koska he palaisivat huipulle. Dovi ajoi loistavan kauden tänä vuonna, mutta on muistettava, että hänellä on takanaan fantastinen tehdastiimi ja loistava pyörä”, Crutchlow sanoo Motorsport.comilla.

”Mielestäni olen tismalleen yhtä nopea kuin Dovi. Sekä Tech 3:lla että Ducatilla olimme aivan samassa vauhdissa, ihan samanlaisia kuljettajia. Jos olisin pysynyt Ducatilla, olisimme olleet tällä kaudella hyvin lähellä toisiamme.”

Crutchlowin muisti pätkii hieman, sillä Tech 3:llakin Dovizioso keräsi kaudella 67 pistettä enemmän. Podiumpaikat menivät italialaiselle tuolla kaudella 5-2.

”Hän on kehittynyt tiimin ja pyörän vuoksi paljon tällä kaudella, mutta raa’assa nopeudessa olemme ihan samalla viivalla.” 

Uusin numero