Cal Crutchlowilta kovaa dopingtekstiä: “Pelkkää paskaa”

Crutchlow sanoo asian suoraan.

”Testisysteemi on pelkkää paskaa. Miten voidaan valita arvalla kolme kaveria testeihin? Osa porukasta joutuu testeihin paljon useammin kuin muut. Minut on testattu kerran vuoden aikana”, Crutchlow sanoo.

“Jos ajattelet, ettei ole olemassa kavereita, jotka yrittävät oikaista mutkia, olet tyhmä”, britti lataa.

Monessa lajissa on käytössä ADAMS-systeemi, mihin urheilijat merkitsevät joka päivä olinpaikkatietonsa, jolloin he ovat helposti tavoitettavissa jopa kilpailukauden ulkopuolella. MotoGP ei ole mukana tässä järjestelmässä.

”Kerron miksi ei. Kaverit ovat laiskoja, he eivät halua joka päivä päivitellä tietojaan mihinkään. Osa kuljettajista haluaa pitää turpansa kiinni. Pitäisi muistaa se, että osalle kavereista maksetaan miljoonia vuodessa. Jos haluttaisiin, hyvä testaussysteemi voitaisiin luoda, tämä on kuitenkin moottoripyöräilyn kuninkuusluokka.”

”Jos kaverit ovat puhtaita, miksi he eivät laita pallejaan pöydälle ja sano, että minut voitte tulla testaamaan koska tahansa?”, Crutchlow pauhaa.

Britti syyttää suoraan joitakin kuljettajia epärehellisistä keinoista.

”Suonensisäinen nesteytys ei ole sallittua, mutta sellaista täällä tapahtuu. Tiedän sen varmasti. Diureetteja käytetään painon alentamiseksi, koska kaverit ovat laiskoja, eivätkä halua tehdä sitä kovaa työtä, mitä painonpudotus vaatii. Osa kavereista tekee sen työn. Toivon todella, että tämä systeemi muuttuu mahdollisimman pian.”

(Lähde: GP One)
 

Uusin numero