Cal Crutchlow vertailusta Barry Sheeneen: “Iso kunnia, mutta hän ajoi aivan eri tasolla”

32-vuotias Crutchlow johti MM-sarjaa Argentiinan voittonsa jälkeen, mutta sitten tuli kaksi kolaria ja keskeytystä, nyt hän on pudonnut sarjassa sijalle seitsemän. Hän uskoo silti pystyvänsä taistelemaan mestaruudesta tällä kaudella.

”En olisi täällä, jos en uskoisi siihen”, Crutchlow paaluttaa.

Joka ikinen britti tiesi Barry Sheenen 1970- ja 1980-luvulla. Hän voitti vuosina 1975-1981 kaikkiaan 19 500-kuutioisten GP:tä ja kaksi maailmanmestaruutta. Lisäksi hän tykkäsi juhlia railakkaasti F1-kuljettaja James Huntin ja Beatlesin George Harrisonin kanssa. Sheene ajoi Rolls-Roycella ja hänellä oli paljon huippumalleja tyttöystävinään.

Crutchlow ei nauti samankaltaisesta huomiosta brittimediassa, mutta toivoo lajin jälleen nousevan kotimaassaan paremmin esiin menestyksensä myötä.

”On suuri kunnia tulla verratuksi Barry Sheeneen, se vetää myös nöyräksi. On myös suuri kunnia olla brittikuljettajana MotoGP:ssä, koska espanjalaiset ja italialaiset ovat dominoineet tätä lajia niin pitkään. Kun nimesi mainitaan Barry Sheenen yhteydessä, se on valtavan hieno tunne. Pitää kuitenkin muistaa, että hän on voittanut todella paljon enemmän kuin minä”, Crutchlow muistuttaa.

”Voitin ensimmäisenä brittinä Sheenen jälkeen MotoGP-kilpailun, ja johdin myös MM-sarjaa ensimmäisenä hänen jälkeensä. Silti pitää muistaa, että hän oli aivan eri tasolla, mitä brittiläinen ratamoottoripyöräily nyt on. Yritämme kaikkemme, että saisimme taas tilanteen meillä paremmaksi. Kun Barry ajoi, laji oli Iso-Britanniassa todella iso ja seurattu, kunpa ne ajat palaisivatkin.”

Crutchlow uskoo, että britit vielä innostuvat MotoGP:stä uudelleen.

”Toivottavasti saamme ihmiset katsomaan kilpailuja ja tajuamaan, että tämä on maailman hienoin urheilulaji. Uskon, että jokainen, joka kilpailuja katsoo, tulee rakastamaan niitä. Jokainen ensi kertaa kilpailuihin tuleva ihastelee, kuinka älyttömän hieno laji tämä on, haluamme, että se jatkuu edelleen. ”