Cal Crutchlow: “Marquezkaan ei olisi voittanut minun asemassani”

Crutchlow ajoi isossa joukossa, missä oli jopa kahdeksan kuljettajaa nipussa. Hän kertoo uskoneensa jopa palkintopallisijaan, mutta tuloksena oli lopulta kuudes sija.

Vaikka Hondan Marc Marquez voittikin, britin mukaan hän ei olisi siihen pystynyt, ellei olisi päässyt kärkeen vaan joutunut samaan nippuun kuin hän.

”Ei ollut todellakaan hauska ajaa siellä ruuhkissa. Minun olisi pitänyt päästä kärkeen tai ihan Marcin peesiin kakkoseksi. Olihan se kilpailu eeppinen taistelu, mutta Hondalle se oli katastrofi, koska pyörämme ei toimi ruuhkassa ajettaessa. Jos Marc ei olisi päässyt kärkeen, joku muu olisi voittanut”, Crutchlow väitti.

”Pyörä alkaa täristä ja eturengas ylikuumenee pahasti. Ja niin me häviämme esimerkiksi Ducateille, vaikka molemmilla on tehoja yhtä paljon. Mutta älkää ymmärtäkö väärin, tiimi teki nytkin upeaa työtä, he laittoivat minulle pyörän, jolla olisi päässyt podiumille. Ei se kaukana ollut.”

Crutchlowin mukaan Honda on kärsinyt samasta ongelmasta jo pitkään.

”En tiedä, mistä se johtuu. Tämän vuoden pyörämme on parempi kuin viimevuotinen, se on varmaa. Olemme olleet joka radalla kilpailukykyisiä, mihin pitää olla todella tyytyväinen”. 
  

”Jos tietäisimme, mistä eturenkaan ylikuumeneminen johtuu, ratkaisisimme sen.  Mutta sama ongelma toistuu vuodesta toiseen. Sen kanssa on tehtävä edelleen todella paljon töitä, koska se on ylivoimaisesti suurin ongelmamme. Kun pääset kärkeen ja pyörällä voi ajaa puhtaassa ilmassa, silloin kaikki on todella paljon helpompaa”, Crutchlow sanoi.
 

Uusin numero