Cal Crutchlow huolissaan brittikuljettajista: “En näe MotoGP-talentteja”

32-vuotiaasta Crutchlowsta tulee ensi kaudella ainoa MotoGP:n brittikuljettaja, kun Bradley Smith joutuu lähtemään KTM:ltä Johann Zarcon tieltä ja Scott Reddingin sopimusta Aprilialla ei jatkettu.

Crutchlow jatkaa Hondalla vielä ensi kauden, mutta on todennut sen olevan erittäin todennäköisesti viimeinen.

Smithin on huhuttu siirtyvän Aprilian testikuljettajaksi, Redding puolestaan siirtynee Superbiken MM-sarjaan. Crutchlowin mukaan brittikuskien kehno tilanne ei ole yllätys.

“Ei todellakaan, en ole lainkaan yllättynyt asiasta. On surullista, etten näe meillä tällä hetkellä yhtään kuljettajaa, joka voisi lähivuosina nousta MotoGP-luokkaan”, Smith manailee.

”Olemme Bradley Smithin kanssa hyviä ystäviä ja tuon häntä kaikin mahdollisin tavoin. Hän on tehnyt mielestäni oikein hyvää työtä MotoGP:ssä. Valitettavasti hän ei ollut tarpeeksi hyvä juuri niissä kilpailuissa, missä olisi pitänyt.  Brad on kuitenkin tarpeeksi nopea MotoGP:hen”, Crutchlow sanoo.

Brittikuljettajista myös Sam Lowes joutui vuosi sitten lähtemään Aprilialta heikkojen suoritusten vuoksi, nyt hän ajaa Moto2:ssa, eikä tulos ole sielläkään ollut kummoinen. Toinen britti sarjassa on Danny Kent, jonka ajo ei ole myöskään häikäissyt, Moto3:n ainoa britti on John McPhee.

”Totta kai toivon, että Sam pääsisi uudelleen vireeseen ja voisi palata MotoGP:hen, mutta rehellisesti sanottuna en näe ketään muita brittikuskeja, joista voisi tulla lähivuosina MotoGP-kuljettajia, Crutchlow sanoo.

”MotoGP on raakaa peliä. Jos tulet tänne ja ensimmäinen vuosi menee heikosti, joudut lähtemään.”

MotoGP:n promoottorinakin toimiva Dorna pisti pystyyn British Talent Cupin tälle kaudelle, että lisää brittejä saataisiin kehitettyä MM-tasolle. Heitä ei kuitenkaan ole näköpiirissä.

”British Talent Cup on mahtava juttu, yritän auttaa niitä kavereita. Minulla on rahaa ja resursseja auttaa, jos oikeanlainen tyyppi löytyy, mutta valitettavasti sellaisia ei tällä hetkellä ole näköpiirissä.”
 

Uusin numero