Brough Superior jälleen voimissaan!

Vanha Brough Superior oli George Broughin luomus. Pyörissä käytettiin muiden valmistamia moottoreita (kuten JAP) ja muita osakokonaisuuksia. Brough keskittyi vain pyörien ajettavuuteen ja laatuun.
Uusi pyörä perustuu vuosimallin 1927 tuhatkuutioiseen Alpine Grand Sport malliin, mutta on tietysti tehty nykytekniikalla. Brough Superior – ”Moottoripyörien Rolls Royce” – oli aikansa Superbike; ylivoimaisen nopea ja tehokas aikalaisiinsa nähden. Mallinimet SS80 ja SS100 paljastivat pyörille luvatun huippunopeuden. Koska nämä ensimmäiset uustuotantopyörät ovat 20-luvun muotin mukaan tehtyjä, niin suunnitelmissa on ehkä aikanaan esitellä replikoita uudemmista, ja ehkä tunnetummista, malleista?
Uustuotannosta vastaa 52-vuotias Mark Upham, joka on toiminut Itävallassa veteraanipyöräalalla yrittäjänä vuodesta 1996. Uudet pyörät esitellään ensimmäistä kertaa USA:ssa Pebble Beachin huutokaupassa ja näyttelyssä.
Pyörien moottorit valmistaa ilmeisesti Cameron Racing Engines ja enemmän tai vähemmän käsin tehtyjen pyörien hinta on melkoinen. Enemmänkin sijoitus tulevaisuuteen?

Uusin numero