Britit villinnyt Crutchlow on nyt MotoGP-luokan kuumin kuljettaja

Crutchlowista on kehkeytynyt LCR-tiimin Hondan puikoissa varsinainen sadekelin spesialisti. Muilla ei ollut mitään jakoa Crutchlowin aika-ajovauhtiin, kun tämä tykitti taululle tuimat lukemat 2.19,265.

Valentino Rossi lunasti Yamahallaan kakkosruudun sunnuntaina ajettavaan kauden 12. MM-osakilpailuun, mutta ”Tohtorikin” joutui taipumaan brittisankarille 0,998 sekuntia.

– Kakkosruutu on täällä todella tärkeä minulle. Katsotaan nyt, millaiseksi keli sunnuntaina kehittyy. En ole ollut vielä riittävän nopea kuivalla radalla, myönsi Rossi.

Eturivin täydentää Suzukin Maverick Vinales, joka jäi Crutchlowista 1,249 sekuntia.

– Minulla on meneillään fantastinen viikonvaihde fanien edessä! Vauhti on kohdallaan sadekelissä, mutta olen jo ehtinyt osoittaa täällä, että olen riittävän nopea myös kuivalla kelillä, myhäili Crutchlow.

Sarjaa 53 pisteen erolla Rossiin johtava Hondan Marc Marquez oli pitkään kiinni kolmosruudussa, kunnes hän kaatui kaksi minuuttia ennen session päättymistä.

Marquez joutui seuraamaan rengasvallin takaa, kun ensin Vinales alitti hänen kierrosaikansa. Saman tempun meni heti perään tekemään myös Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa.

Pedrosa jäi pohjista 1,477 ja ja Marquez 1,514 sekuntia.

Uusin numero