Brasilia palaa MotoGP-sarjaan

Argentiinan osalta Termas de Rio Hondo-rata ja siellä ajettava GP on jo saletti. Argentiina oli mukana jo tämän kauden kalenterissa, ennen kuin politiikka ajoi urheilun edelle.

Lisäksi muutama MotoGP-sarjan kuljettaja kävi kesällä testaamassa rataa todeten sen hyväksi. Se tärkein, eli turvallistekijät on hoidettu huolella.

Brasiliaa – kunhan myös GP-sarjan turvallisuuskomissio on antanut hyväksyntänsä projektille reilun viikon kuluttua Silverstonen kokouksessa  – kaavaillaan ensi kauden sarjaan sen jälkimmäisellä puoliskolle.

Estradina toimii F1-legendoihin lukeutuvan ja kolminkertaisen maailmanmestarin Nelson Piquetin nimikkorata, reilun viiden kilometrin mittainen Autodromo Internacional Nelson Piquet.

– Tämä on fantastinen ja erittäin tärkeä projekti meille. Brasilia lukeutuu maailman merkittävimpiin moottoripyörien markkina-alueisiin. Paluu Brasiliaan on ollut koko MotoGP-perheen toive jo usemman vuoden ajan, muotoili Brasiliassa viaraillut ja järjestävän tahon edustajia tavannut Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta.

MotoGP-sarjaa ajettiin Brasiliassa viimeksi vuonna 2004, jolloin Rion GP:n voittajaksi kuninkuusluokassa kiirehti japanilainen Makoto Tamada. Sitä ennen Brasiliassa oli ajettu Goianassa 1980-luvun lopulla, sekä Interlagosissa vuonna 1992.

Kuluvan kauden osalta tiivistempoinen taistelu MM-pisteistä jatkuu tulevana viikonvaihteena Brnon radalla Tshekissä. Mika Kallio ja Niklas Ajo ajoivat molemmat viime sunnuntaina upeat kisat Indianapolisin radalla Yhdysvalloissa.

Myös Indianapolis on mukana edelleen ensi kauden MM-sarjassa. Vahvistus asiaan saatiin viime lauantaina "Brickyard'illa".

Uusin numero