Botniaringillä ajetaan kaksi- ja nelipyöräisten SM-pisteistä

Edellisen kerran autot ja moottoripyörät ovat kohdanneet toisensa saman viikonlopun SM-kisoissa reilut 50 vuotta sitten.

Kurikka Race Weekend on massiivinen tapahtuma, kun rata-ajon ja RR-ajon SM-osakilpailut ajetaan saman viikonlopun aikana. Kilpailuihin ottaa osaa yhteensä yli 140 kilpailijaa. FINRace-sarjan luokissa on mukana 90 kuljettajaa ja kaksipyöräisten kaasukahvoihin tarttuu 52 kilpailijaa.

Autojen puolella pistejahdissa ovat Porsche GT3 Cup Trophy, Legends Trophy, V1600 SM ja Formula Ford SJM. Moottoripyörät kisaavat viidessä luokassa: Nordic Superbike, Nordic Superstock, Sivuvaunut, Moto3 ja Junioriluokka.

Porsche GT3 Trophyn suosio on noussut kohisten FINRace-ratasarjassa. Botniaringillä radan nimikko-Porschea kuljettaa jo aikanaan 1990-luvulla alkuperäisen Botniaringin syntyvaiheissa radan kummisedäksi kutsuttu Tuisku Urpiala. Kuudella eri vuosikymmenellä rata-autoja komentanut Urpiala kilpailee Porsche-luokassa 20 muun kuljettajan kanssa.

FINRace-sarjan suurimmat osallistujamäärät on tällä kaudella kerännyt, kuten koko 2000-luvulla, Legends Trophy -sarjan kalusto. Botniaringillä Legendsejä nähdään täysi lähtöruudukko, 38 autoa.

Yllä mainittujen lisäksi myös V1600-autot sekä Formula Fordit ajavat uudella moottoriradalla SM-pisteistä.

Mittari MM-tasolta

Viikonlopun kansainvälisesti nimekkäin kuljettaja Botniaringillä on MotoGP-sarjassa kilpaileva Niklas Ajo.

Ajolla oli viime viikonloppuna tuskainen kisa Moto3 -luokassa Saksan Sachsenringin radalla. Oikean käden ranteessa olevasta murtumasta huolimatta Ajo kurvasi kisan läpi.

– Ranne tutkittiin maanantaina Suomessa ja tulos oli huojentava. Lääkäri ei nähnyt estettä ajamiselle Botniaringillä, kertoo Ajo.

Botniaringillä Moto3 -luokassa kilpaileva Ajo on liikkeellä lähes GP-sarjan valmiuksilla tiimin henkilökuntaa myöten.

MM-radoilta tutun Mika Kallion veli Vesa Kallio urakoi Botniaringillä kahdessa eri luokassa. Nordic Superbike -luokassa valkeakoskelainen käskee KTM-pyörää ja Superstock 600 -luokassa satulan Kalliolle tarjoaa Yamaha.

Myös Mika Kallio tulee ”Ringille”, mutta vain vanhemman veljensä Vesan taustajoukkoihin.

Lauantaina aamupäivän aikana Ringillä ajetaan sekä autojen, että moottoripyörien aika-ajot. Iltapäivällä on ohjelmassa radan viralliset vihkiäiset.

Moottoriradan yhteyteen valmistunut PRT Testirata vihitään myös lauantaina. Iltapäivällä lauantaina rypistetään seitsemän kisalähtöä, ja sunnuntaina pisteitä jaetaan kuudessa lähdössä.

 

Uusin numero