Bomber-ilta täyttää 10 vuotta 25.9.09

– Siitä on perjantaina tasan kymmenen vuotta, kun ensimmäisen kerran kokoonnuttiin Eltsun Vauhtitielle viettämään Bomber-iltaa. Silloin pullon kokoisilla kännyköillä viestitettiin kaikille tutuille rennosta
prätkäillanviettoajatuksesta, jossa myös kumi palaisi ja prätkien eturenkaat kevenisivät, kertoo Jeppe Kivilaakso Bomber Magazinesta.

– Homma jokseenkin lähti lapasesta 2000-luvun alussa, kun jatkossa kävijämäärät aina tuplaantuivat ja parhaimmillaan B-illoissa oli jo reilut toista tuhatta kumipäätä prätkillään plus tietenkin virkavaltakoneisto sekä uteliaat katsojat autoillaan. Siihen kultaiseen aikaan poliisikin oli suvaitsevaisempi. Muistan yhdenkin konstaapelin sanoneen että ’hyvinhän se menee mutta menkää jonnekin hieman syrjempään keulimaan, metelikin on niin kova’. Nyt, kun takapyörällä ajelu rinnastetaan vakavaan rikokseen ja kortin poisto on välitön, niin teemme tämän asianmukaisten lupien kanssa, Jeppe jatkaa.

Kokoontuminen Helsingin Vauhtitiellä eli kuuluisalle Eläintarhan katuradan maalisuoralla nyt perjantaina noin kello 17.00.

Tämän jälkeen siirrytään kaikkien prätkähemmojen ja pärinäpirkkojen kanssa pitkässä letkassa Sompasaaren vanhalle satama-alueelle, jossa tehdään yritys rikkoa ryhmässä kuminpolton maailmanennätys!

Tämän hetkinen ennätys on nykyään amerikkalaisten hallussa, ja se on tehty 213 moottoripyörällä. Tarkoitus on se, että perjantaina ennätys siirtyy meille Suomeen.

Ennätysyritykseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset moottoripyörän omistajat, ilmoittautuminen tapahtuu hyvin yksinkertaisesti liittymällä Vauhtitieltä Sompasaareen lähtevään moottoripyöräletkaan.

Yleisölle tapahtuma on ilmainen ja kuminpolttoennätykseen (vrt. burniksen) parhaimmat katsomopaikat löytyvät varmasti Itäväylän Kulosaaren sillalta.

Tarkempia aikatauluja löydät lähiaikoina www.bomber.fi -foorumilta, kun seuraat aiheeseen liittyviä keskusteluja!

Uusin numero