Bodin, Berggren ja Gullblom huimistelevat Malmin lentokentällä

TopGear Suomen ja D1 Ultimate GT:n järjestämässä tapahtumassa, joka juhlistaa Malmin lentokentän

75-vuotisjuhlavuotta, nähdään toimintaa sekä ilmassa että maalla, ja kaikkialla siinä välissä.

Menopelien lisäksi tapahtumassa nähdään myös ennennäkemätön freestyle motocross-näytös, jossa Daniel Bodin, Fredrik 'Frog' Berggren ja Tobbe Gullblom yhdistävät taitonsa toteuttaakseen ikimuistoisen esityksen.

Nämä ovat alansa huippukuljettajia: Bodin voittaa omien sanojensa mukaan X-Gamesejä työkseen. Hän on yksi neljästä vielä aktiivisesta X-Gamesin Freestyle Snowmobile-kilpailijasta, joka on ollut mukana sarjan alusta asti.

Talvisin hän ajaa freestyleä moottorikelkoilla ja kesäisin hän kiertää maailmaa FMX-näytöksillään. Bodin on mm. voittanut X-Gamesin "SMB Best Trick"-kisan kahdesti, ja osaa backflipin sekä moottorikelkalla että crossipyörällä.

Berggren on 35-vuotias FMX-konkari, joka on ajanut motocrossia vuodesta 1990 ja FMX:ää vuodesta 2001. Hän on erikoistunut näytöksiin ja tietää rautaisella 12 vuoden kokemuksellaan varsin hyvin mitä yleisö tahtoo. Gullblom on nuori ja lupaava FMX-kuljettaja joka ajaa Frog Berggrenin kanssa näytöksiä ympäri maailman. Hän on ajanut FMX:ää vuodesta 2007.

Nämä FMX-taiturit vievät FMX-shown taatusti uusiin sfääreihin. He aikovat mm. yrittää temppua, jossa Berggren hyppää ilmassa lentävän lentokoneen yli. On sanomattakin selvää, ettei tällaista temppua ole yritetty Suomessa. Ikinä.

Lentäjänä stuntissa toimii Tshekin armeijan taistelulentäjä ja Red Bull Air Race-pilotti, Martin Šonka, joka myös vetää oman taitolentonäytöksensä Air & Motor Show Livessä.

Tapahtumapäivän aikana yleisö pääsee todistamaan ennennäkemätöntä motorisoitua eksotiikkaa aina harvinaisista superautoista formula ykkösiin ja taitolentokoneista Euroopan nopeimpiin varttimailimoottoripyöriin.

Air & Motor Show Live eroaa moottoritapahtumien massasta siten, että tapahtumassa kaikki kulkuneuvot tekevät juuri sitä, mihin ne on alun perin tarkoitettukin.Tässä tapahtumassa ei tunneta punaisia köysiä, ja esillä olevat menopelit pääsevät tekemään mitä ne tekevät parhaiten, eli kulkemaan älyttömän lujaa, haisemaan palaneelta kumilta ja meluamaan korvat verille.

Paikalle on rakennettu 2,5 kilometriä pitkä rata, jota on tarkoitus kiertää mahdollisimman isosti ja kovaäänisesti. Menon voi kirjaimellisesti aistia. Ilma värisee kun lauma Lamborghinejä jyrisee ohi, F1-autojen läpitunkeva melu tuntuu selkäytimessä asti, rengassavu haisee Viperin edetessä kahva edellä mutkassa ja turbojen armottomat imuäänet voi kuulla kun Euroopan nopeimmat varttimailipyörät keulivat vauhdeissa, josta normaalisti heruisi vankilatuomio.

Lippuhinnat alkavat 19 eurosta, ja valikoimasta on mahdollisuus räätälöidä yritys- ja VIP-paketteja erikseen. Paikalle odotetaan noin 23 000 katsojaa. Tapahtuma on yksipäiväinen.
 

Uusin numero