Bobbion pitkä endurotesti kivenä Juha Salmisen kengässä Italiassa

– Ihan ok tulos ja ajollisesti hyvä suoritus lukuun ottamatta yhtä pientä virhettä. Harmi vain, että se osui pahaan paikkaan. Keula lähti alta ison ylämäen alla ja kun vauhti katosi, niin se meni sellaiseksi könyämiseksi päästäkseni mäen ylle, harmitteli sarjassa parhaana ulkomaalaiskuljettajana toisena oleva Salminen.

Yleiskilpailun voittoon ajoi mestaruutta puolustava italialainen Alex Salvini 26,65 sekunnin erolla maanmieheensä Thomas Oldratiin. Salmisen eroksi kärkeen kertyi 59,81 sekuntia. Kahdeksanneksi päätynyt Eero Remes jäi Salmisesta puolestaan melko tarkalleen minuutin.

– Crossitesti kulki tänään ihan hyvin samoin kuin lyhyempi endurotesti. Pitkä endurotesti sujui sekin mallikkaasti ensimmäisellä kierroksella jäätyäni Salvinista vain kolme sekuntia. Sen jälkeen tuo testi myllääntyi ja märässä kivikossa ajettaessa tällainen pikkuluokan pyörä ei ole tunnetusti parhaimmillaan.

– Tuosta pitkästä pätkästä muodostui kuvainnollisesti kivi kenkääni. Siellä tuli seuraavilla kierroksilla turpaan oikein huolella, kertoi E1-luokan Husqvarnalla kilpaileva Salminen.

Aurinko paistoi Bobbion osakilpailuviikonvaihteen avauspäivänä, mutta reitti oli edelleen märkä sateiden jäljiltä.

– Kuraa oli kyllä ihan riittävästi. Eipä silti, ei tässä reitissä ollut silti mitään ylitsepääsemätöntä, mitä nyt nuo kivirännit aiheuttivat hankaluuksia ylöspäin ajettaessa. Erikoiskokeet olivat hyvin haastavia, mutta nimenomaan positiivisessa mielessä. Ei muuta kuin entistäkin kovempi yritys päälle sunnuntaina virheitä välttäen, sanoi saapasmaan sarjassa ensimmäistä mestaruuttaan tavoitteleva Salminen.
 

Uusin numero