BMW:n vuosi 2015 näyttää lupaavalta

BMW:n osastolla on käynyt koko messujen ajan tasainen kuhina. Ei ihmekään, sillä merkki on esitellyt mielenkiintoisia uutuuksia. BMW Motorradin myyntipäällikön Esa Ruohosen mukaan kiinnostus ei ole painottunut vain uutuuksiin, vaan kaikki mallit aina skoottereista alkaen ovat saaneet huomiota.

– Näyttää tosi hyvältä, viikonloppu on ollut kiireinen. Kaikki mallit ovat kiinnostaneet messuvieraita, mutta eniten kyselyitä kohdistuu uusiin malleihin, Ruohonen kertoo.
 
– GS:n merkitystä ei voi aliarvioida, sen tuoma volyymi on ilman muuta suuri. Tänä vuonna R 1200 GS Adventureen on saatavilla madallussarja, mikä on otettu todella innolla vastaan, iloitsee Ruohonen.
 
Myös R 1200 RS:n saama vastaanotto on ollut vahvan positiivinen. Suosion syyksi Ruohonen arvioi sen, että BMW:llä on osattu luoda oikea kompromissi matkapyörän ja sportin välillä, ja odotuksen mallin suosiosta ovat kovat.
 
– Toinen mielenkiintoinen uutuus on S 1000 XR. Sporttiset adventure-pyörät ovat todella suosittuja ja mallille tuntuisi olevan kysyntää. Monet haluavat adventure-henkisen pyörän, mutta ajavat pääosin kestopäällysteellä, siihen käyttöön XR on oivallinen valinta, Ruohonen kertoo.
 
– Mallin saatavuus tälle kaudelle on hieman heikko, niitä saadaan vasta kesäksi, eikä maahan tule montaa kappaletta, joten jos sellaisen haluaa, kannattaa toimia heti, Ruohonen huomauttaa.
 
Henkilökohtaiseksi suosikikseen mies mainitsee uuden S 1000 RR:n.
 
– Onhan se aivan mieletön pyörä. Suorituskyky on uskomaton, ja pyörän elektroniikka on aivan viimeisen päälle ja suunniteltu maksimaalista suorituskykyä varten, Ruohonen hehkuttaa.

Uusin numero