BMW Superbike Dealer Team

Dealer team konsepti antaa mahdollisuuden BMW:n jälleenmyyjäverkoston kanssa osallistua kauteen riittävän tehokkaasti. Kaikki jälleenmyyjät osallistuvat kilpailutoimintaan tavalla tai toisella, mikä on yksittäiselle jälleenmyyjälle Suomen tasolla näin haasteellisina aikoina lähes mahdotonta. Sekä kilpailutoiminta että yhteisesti saavutetut tulokset varmasti kohottavat ”me” henkeä ja näin tukevat oikealla tavalla BMW:n myyntiä ja markkinointia.

Teamin tavoitteena on Suomen mestaruus! Saavuttaakseen tämän tavoitteen BMW S1000RR pyörän kuljettajaksi on kiinnitetty Super sport luokan MM-sarjassakin esiintynyt Euroopan mestari Tatu Lauslehto. Teamin toisen pyörän kuljettaja neuvottelut ovat vielä kesken.

Teamin operatiivisestä toiminnasta vastaa Esko Kuparinen. Esko Kuparinen on Turussa Motomarket nimistä yritystä pyörittävä BMW jälleenmyyjä. Motomarket Racing:lla on kilpailutoiminnasta usean vuoden kokemus niin SM kuin MM tasoltakin. Motomarket toimii myös BMW S1000RR kilpailuosia toimittavan alpha Racing:in jakelijana Pohjoismaissa.

Team sai joulukuussa ensimmäisten joukossa ensimmäisen S1000RR kilpapyörän Suomeen. Dyno testaukset sekä varustelu ovat täydessä vauhdissa. Pyörässä on lukuisia uusia BMW:n kehittämiä järjestelmiä kuten neljään eri asentoon säädettävät dynaaminen luistonesto ja sähköinen kaasukahva sekä Race-ABS jarrut. Kaikki näitä järjestelmiä ei vielä ole juurikaan ollut kilpailukäytössä muualla kuin Moto GP tasolla. Ensimmäisissä kansainvälisten lehtien tekemissä dyno testeissä on vakiopyörästä mitattu huimia teholukemia. BMW tehdas on ilmoittanut moottorin tehoksi 193 hv.

Ensimmäisiin ratatesteihin päästään helmikuun puolivälissä Espanjan lämmössä, missä pyörän ajettavuus pääse kehitystyön alle. Saksan IDM-sarjassa, missä kilpaillaan samoilla säännöillä kuin Suomessa, kilpailtiin viime kaudella testimielellä BMW:llä MM-sarjan lisäksi. Belgialainen Werner Daemen ajoi heti kolmanneksi IDM-sarjan loppupisteissä.

Suomessa kausi alkaa toukokuussa Jurvan osakilpailulla. Kilpailukausi käsittää kaikkiaan 6 osakilpailua ja kahdeksan kilpailulähtöä. Suomen erittäin kova roadracingin Superbike-kilpailujen taso ja uuden merkin, BMW:n, myötä mielenkiinto taatusti kovenee entisestään. Samoin toivotaan uuden dealer team konseptin innostavan mukaan uusia merkkejä mukaan, koska Suomessa tätä ei tähän asti ole juurikaan hyödynnetty. Kilpailutoimintaa ei ole Suomessa käytetty myynnin edistämiseen toisin kuin muissa Euroopan maissa, missä roadracing on todettu erittäin toimivaksi yleisöön vaikuttavaksi markkinointikanavaksi.

Tiedote: BMW Motorrad

Uusin numero